play

Saksa palasi mitalikantaan EM-koripallossa – Gordon Herbertin valmentama joukkue kukisti pronssipelissä Puolan

Saksa voitti koripallon EM-pronssia. LEHTIKUVA/AFP

Saksa voitti koripallon EM-pronssia. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Espanja on voittanut miesten koripallon EM-kisat. EM-lopputurnaus huipentui Berliinissä Espanjan ja Ranskan kohtaamiseen, jossa espanjalaiset veivät voiton pistein 88–76. Euroopan mestaruus on Espanjalle jo neljäs.

Kovin pistemies finaaliparketilla oli Espanjan Juancho Hernangomez, joka pussitti kaikkiaan 27 pistettä. Toisiksi kovin pistesaldo oli 23 pistettä tehneellä Ranskan Evan Fournierilla.

Hernangomez onnistui yhdeksästä kolmosyrityksestään jopa seitsemässä. Hernangomez kauhoi viisi levypalloa, Fournier kolme.

Espanja on eurokoripallon mahti, ennen tuoretta voittoaan se oli voittanut viidestä edellisestä EM-tittelistä kolme (2009, 2011 ja 2015) ja on myös hallitseva maailmanmestari.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen puolivälierässä voittanut Espanja eteni tällä erää finaaliin voitettuaan viime hetkellä isäntäjoukkue Saksan. Espanja lähti Saksaa vastaan ottelun päätösneljännekselle kuuden pisteen tappioasemassa, mutta vahva viimeinen kymmenminuuttinen toi Espanjalle finaalipaikan.

Isännät ottivat pronssia

Suomalais-kanadalainen valmentaja Gordon Herbert palautti Saksan koripallomaajoukkueen mitalikantaan EM-kisoissa, kun Saksa kaatoi kotiyleisönsä edessä Puolan EM-pronssiottelussa. Loppuluvut Berliinissä lähes 13  000 katsojan edessä olivat Saksalle 82–69.

Herbert, 63, nimettiin Saksan päävalmentajaksi vuosi sitten, ja aikoinaan pitkään Suomessa pelannut Herbert täytti mitalitoiveet heti ensimmäisessä arvoturnauksessaan. Saksa oli viimeksi EM-mitaleilla vuonna 2005, jolloin NBA-suuruus Dirk Nowitzkin johtama joukkue otti Serbiassa EM-hopeaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

NBA-mies oli nytkin Saksan johtava pelaaja. Los Angeles Lakersin takamies Dennis Schröder takoi pronssipelissä 26 pistettä, ja oli 14 pistettä tehneen Johannes Voigtmannin ohella ratkaisuroolissa Saksan karatessa Puolalta ottelun päätösneljänneksellä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi