play

Sara Kuivisto palasi voitokkaasti juoksuradoille: "Olen kunnossa, siitä ei ole mitään huolta"

Sara Kuivisto avasi kilpailukautensa Jyväskylän gp-kisoissa. LEHTIKUVA / Valtteri Vainio

Sara Kuivisto avasi kilpailukautensa Jyväskylän gp-kisoissa. LEHTIKUVA / Valtteri Vainio

STT-Lehtikuva

Viime kesänä Suomen ennätyksiä sekä 800 metrillä että 1  500 metrillä hurjastellut Sara Kuivisto avasi kilpailukautensa Jyväskylän gp-kisoissa tiistaina. Terveyshuolista läpi kevään ja alkukesän kärsinyt Kuivisto juoksi 1  500 metrin kisan voittoon Harjun stadionilla ajalla 4.12,47.

–  Olen tosi onnellinen, että pääsen ylipäätään juoksemaan. Kesäkuun puolivälissä alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Ensimmäinen juoksu ei minulla ole koskaan kovin lennokasta, vähän sellaista vääntämistä oli, Kuivisto totesi.

–  Tämä kesä on ollut kyllä tosi haastava. Jossain vaiheessa olin varma, että en pääse ollenkaan juoksemaan. Tänään jännitti enemmän kuin normaalisti.

Elokuun puolivälissä alkaviin Münchenin EM-kisoihin Kuivisto lähtee maltillisin tavoittein. Todennäköisesti tällä kertaa matkavalinta kohdistuu vain 800 metrille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Varmasti juoksu tästä paranee, kun lähtöjä saa alle. Kalevan kisoissa juoksen molemmat matkat, mutta EM-kisojen kannalta valinta kohdistuu todennäköisemmin 800 metrille. Pääsin juoksemaan niin vähän keväällä, että se näkyy väkisinkin 1  500 metrillä, Kuivisto summasi.

–  Olen kunnossa, siitä ei ole mitään huolta. Tästä se homma lähtee.

Samuelsson jäi toiseksi

Suomen ennätyksen 100 metrillä pari viikkoa sitten juossut Samuli Samuelsson ei yltänyt huippuvauhtiin Jyväskylän sateisessa illassa. Kellot pysähtyivät tällä kertaa aikaan 10,35, jolla irtosi toinen sija Sveitsin Pascal Mancinin jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sain ihan unelmalähdön ensimmäisellä, mutta sitten ammuttiin takaisin varaslähdön takia. Toisessa lähtö oli ihan surkea. Varmasti aika olisi ollut parempi, mutta tällaista pikajuoksu välillä on, Samuelsson sanoi.

–  Huono maku jäi juoksusta. En saanut oikein juoksua rullaamaan huonon lähdön jälkeen. Ihan luottavainen olen silti tulevia kisoja ajatellen.

Kaasalainen ja Rinne vauhdissa

200 metrin tuore Suomen ennätyksen haltija Samuel Purola kokeili Jyväskylässä vauhtiaan täydellä ratakierroksella. Purola oli toinen 400 metrin matkan ajalla 46,80. Viljami Kaasalainen oli kuitenkin ykkönen ennätyksellään 46,54. Myös Eljas Aalto alitti 47 sekuntia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Edellisen kerran kolme suomalaista miestä on juossut alle 47 sekunnin saman kauden aikana vuonna 1988.

–  Tätä on odotettu koko kesä. 47-alkuisia aikoja on juostu ihan liikaa. Ei millään pahalla Samuelia kohtaan, mutta ei voi antaa kakkosen juoksijoiden voittaa. Tämä tuo ehdottomasti lisää virtaa omalle uralle, Kaasalainen herkutteli.

Joonas Rinne tykitti kauden parhaansa 800 metrillä ja tarrasi entistä vahvemmin kiinni EM-kisapaikkaan ajalla 1.46,36. Ville Lampinen juoksi toiseksi ennätyksellään 1.46,78.

–  Nyt tuli loppuun asti. Halu voittaa oli kova ja mahtavaa, että tuli kunnon aika samalla, Rinne jutteli.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi