play

Saudi-Arabia räjäytti yllätyspankin – Messin Argentiina hävisi MM-avausottelunsa, tappioton putki meni poikki

Saudi-Arabian joukkue julki Salem Al-Dawsarin maalia toisella puoliajalla. LEHTIKUVA/AFP

Saudi-Arabian joukkue julki Salem Al-Dawsarin maalia toisella puoliajalla. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jalkapalloilun Qatarin MM-lopputurnauksen C-lohko alkoi tiistaina jymy-yllätyksellä. Saudi-Arabia aiheutti yhden suurimmista yllätyksistä lajin arvokisahistoriassa voitettuaan Lusailissa C-alkulohkossa Argentiinan 2–1.

Saudi-Arabian maalit tekivät toisen puoliajan alussa 48. minuutilla Saleh al-Shehri ja 53. minuutilla Salem al-Dawsari. Näin Saudi-Arabia käänsi pelin itselleen viidessä minuutissa.

Varsinkin al-Dawsarin kaukolaukaus oli näyttävä tekninen suoritus. Saudi-Arabia turvasi johtoasemansa toisella puoliajalla kypsästi puolustaen.

Saudi-Arabiaa valmentaa ranskalainen Herve Renard, joka on ammattikunnassaan todellinen kiertolainen. Viimeksi hän valmensi Marokon Venäjän MM-lopputurnaukseen 2018.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Karvasta nieltävää

Arvokisojen kestoennakkosuosikkeihin turnauksesta toiseen kuuluvalle Argentiinalle yllätystappio oli ennätyksellisen raskas.

–  Tämä tekee kovasti kipeää. Meillä oli suuret toiveet avausvoitosta. Nyt meidän täytyy vain harjoitella ja keskittyä tulevaan, italialaisessa Interissä pelaava Argentiinan hyökkääjä Lautaro Martinez kertoi Marcalle, jota siteerasi norjalainen uutistoimisto NTB.

Joukkueensa kapteeni Lionel Messi oli laukonut ensimmäisellä puoliajalla Argentiinan 1–0-johtoon 10. minuutilla rangaistuspotkusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Messin rankkari sinetöityi lopulta VAR-videotuomion perusteella. Edeltäneessä tilanteessa Argentiinan Leon Paredes oli kaatunut kentän pintaan, ja Saudi-Arabian joukkueesta Saud Abdulhamidin katsottiin syyllistyneen rikkeeseen, joka aiheutti rangaistuspotkun.

Messi laukoi pallon eleettömästi vasempaan alanurkkaan harhautettuaan Saudi-Arabian maalivahdin Mohammed al-Owaisin vastakkaiseen suuntaan.

Paitsiomaalit Argentiinan turma

Ensimmäisellä puoliajalla pallo eksyi Saudi-Arabian maaliin kaksi muutakin kertaa, mutta Messin lisäosuma ja Martinezin läpiajosta laukoma maali hylättiin paitsioina. Argentiina hallitsi avauspuoliaikaa petollisen selvästi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän olisi pitänyt tehdä enemmän kuin yksi maali, Martinez harmitteli.

Argentiina on kuulunut Qatarin lopputurnauksen suurimpiin mestarisuosikkeihin. Se oli pelannut ennen MM-turnausta 36 ottelua peräkkäin ilman tappiota.

Argentiinalla on taipumus käynnistyä MM-kisoissa hitaasti. Se hävisi hallitsevana maailmanmestarina Italian MM-lopputurnauksessa 1990 avausottelunsa Kamerunille. Lopulta Argentiina ylsi MM-Italiassa finaalipeliin saakka.

Qatarissa C-alkulohkon myöhemmässä ottelussa kohtaavat tänään Meksiko ja Puola. Argentiina kohtaa MM-lopputurnauksessa seuraavaksi Meksikon lauantaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi