play

Savo Volley kärsi avaustappionsa lentopallon Mestaruusliigassa – Etta aiheutti jättiyllätyksen

STT-Lehtikuva

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley koki perjantaina kauden yhdeksännessä lentopallon miesten Mestaruusliigan ottelussaan ensimmäisen tappion, kun ennen ottelua liigassa viimeisenä ollut kotijoukkue Oulun Etta voitti selvin eränumeroin 3–0.

–  Kun kaikille sattuu heikko päivä, niin valmentajan pitää katsoa peiliin ja myöntää, ettei saanut joukkuetta valmiiksi pelaamaan. Tämä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun ei saatu syötöllä mitään aikaan ja kaikki olivat ihmeissään. Hyökkäystehotkin jäivät alhaisiksi, Tolvanen sanoi.

Kun Savo Volleyn tehokkain pelaaja eli Olli-Pekka Ojansivu sai tilastoihin seitsemän pistettä ja kaikkien kolmen yleispelaajan hyökkäystehot jäävät selvästi alle 40 prosentin, maajoukkuepelaajan status ei auttanut.

Hakkuri Jakub Petras teki Ettalle 17 ja yleispelaaja Michael Michelau 16 pistettä. Etta pelasi samalla kokoonpanolla kuin mitä se on pelannut käytännössä koko kauden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jengin peli ei ollut alkukaudesta kunnossa, mutta nyt se alkaa olla sitä. Yhdessä yössä ei asiat tapahdu. Pelasimme hyvän hyökkäys- ja torjuntapelin, saimme Savon vahvuudet pois, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa sanoi.

Etta saanee marras-joulukuun vaihteessa mukaan yleispelaaja Janne Marttilan loukkaantuneiden listalta, mikä lisää vaihtoehtoja peluutukseen.

Hurmos eteni cup-puolivälieriin

Suomen cupin puolivälieräpaikat ratkaistaan tällä kaudella Mestaruusliigan otteluissa ja näin Karelian Hurmos eteni puolivälieriin kaadettuaan perjantaina liigaottelussa vieraissa Perungan Pojat 3–1. Hurmos nousi liigassa kolmanneksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilanne oli kahden erän jälkeen 1–1, ja PerPo johti kolmatta erää 20–16. Hurmos nousi Matias Korhosen syöttövuorolla rinnalle ja ohi tilanteeseen 20–22.

Hurmos kohtaa cupin puolivälierissä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta kotonaan cupin mestaruutta puolustavan VaLePan. Savo Volleyn häviön myötä VaLePa on liigan ainoa tappioton joukkue.

Yleispelaaja Jere Heiskanen teki Hurmokselle 27 ja hakkuri Eetu Häyrinen 21 pistettä. Keskipelaaja Petteri Härkönen syötti viisi joukkueen yhdeksästä ässästä ja suhde oli hyvä, sillä syöttövirheitä tuli 11.

Fredric Gustavsson oli 26 pisteellä PerPon tehokkain. Keskipelaaja Daniel Aponza teki 14 pistettä. Belizeläinen yleispelaaja Bryton Codd debytoi ja teki kahdeksan pistettä. Hän on kautta aikojen ensimmäinen pelaaja Keski-Amerikassa sijaitsevasta Belizestä Mestaruusliigassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi