play

Rovaniemeltä pesiseliittiin ponnistanut Topi Still loisti Lännen voittajajoukkueessa – KiPan Aku Kettunen oli Idän ykkönen

Lännen Topi Still oli ensi kertaa mukana arvo-ottelussa. Hän nimeää lapsuutensa idoliksi muun muassa lukkari Topi Kososen, joka pelasi myös Joensuun Mailassa.

Lännen Topi Still oli ensi kertaa mukana arvo-ottelussa. Hän nimeää lapsuutensa idoliksi muun muassa lukkari Topi Kososen, joka pelasi myös Joensuun Mailassa. Kuva: Mikko Vähäniitty

STT-Lehtikuva

Lännen joukkue katkaisi Idän kolmen voiton sarjan pesäpallon miesten arvo-ottelussa Jyväskylässä ison yleisön edessä. Ottelua oli seuraamassa 3  683 katsojaa.

Kotiutuslyöntikisaan venynyt mittelö päättyi Lännen voittoon 2–1 (1–2, 5–3, 1–0k), kun Vimpelin Jukka-Pekka Vainionpää löi seurakaverinsa Mikko Vihriälän kotiin kotiutuslyöntikilpailussa.

Itä ei saanut omalla kotiutusvuorollaan murrettua kertaakaan Lännen tiivistä ulkopeliä, ja niin ottelu katkesi heti Lännen ensimmäiseen pariin.

Itä vei avausjakson ilman ainuttakaan lyötyä juoksua, kun se sai molemmat juoksunsa harhaheitolla, jossa pallo onnekkaasti pomppasi kenttää ympäröivän aidan yli.

Toisella jaksolla esiin nousivat Lännen tykkijokerit Perttu Ruuska ja Jukka-Pekka Vainionpää. Ottelun parhaana palkittu ja kuudetta arvo-otteluaan pelannut Ruuska epäonnistui vain yhdessä kärkilyöntiyrityksessään. Lisäksi Mansen lyöjähirmu löi taukokisassa kovimman lukeman tauluun, kun hänen pomminsa nopeudeksi mitattiin 177,7 kilometriä tunnissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lännen ykköspalkinnon pokkasi toisella jaksolla lukkariksi tullut Itä–Lännen ensikertalainen Topi Still.

–  Lähdin vain nauttimaan pelaamisesta ja pelaamaan ihan omalla pelitavalla. Sain hyvän pelitatsin alun pikku jännityksen jälkeen. Toisella jaksolla kun pääsi lukkariksi, pääsi peliin kunnolla sisään, sanoi Pattijokea Superpesiksessä edustava 20-vuotias Still.

Lännen joukkue juhli ison yleisön edessä katkaistuaan Idän voittoputken arvo-ottelussa.

Lännen joukkue juhli ison yleisön edessä katkaistuaan Idän voittoputken arvo-ottelussa. Kuva: Mikko Vähäniitty

Nuorukaisen kasvattajaseura on pesäpallokartalla vähemmän tunnettu Napapiirin Pesis-Team Rovaniemeltä.

–  5–6-vuotiaana aloitin, kun isä vei pesistreeneihin mukaan. Samalla porukalla päästiin pelaamaan koko junnu-ura.

Stillin idolit pikkupoikana olivat lajin lukkarisuuruudet.

–  Toni Kohosta tuli katsottua paljon, ja Kososen Topi oli toinen, meikäläisen edeltäjä Pattijoella. Molemmilta on tullut jotain aspekteja omaan peliin, mutta ei saa olla kenestäkään kopio. Ottaa niitä hyviä juttuja mukaan, niin saa oman pelin hyväksi, Still valotti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Idän ykkösenä palkittiin viime tipassa peliin hälytetty Kiteen Pallon Aku Kettunen, joka on aikaisemmin pelannut kaksi kertaa Lännen joukkueessa.

Jyväskylän Kirin kasvattina Kettunen sai Hippoksella peliin kotoisan olon. Myös Kettusen naisystävä Jutta Myllyniemi sai naisten peliin viime hetken kutsun.

Uutiseen korjattu pääkuvan kuvatekstiä: Topi Kosonen pelasi JoMassa aiemmin.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi