play

Seitsemän suomalaista mukana NHL:n draftileirillä

Joakim Kemell on yksi NHL:n leirille osallistuvista pelaavista. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Joakim Kemell on yksi NHL:n leirille osallistuvista pelaavista. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT-Lehtikuva

NHL-jääkiekkoliigan uusien pelaajien varaustilaisuus eli drafti järjestetään tänä kesänä Montrealissa 7.–8. heinäkuuta. Maanantaina Buffalossa alkoi draftia edeltävä lähes viikon mittainen leiri, jonne on kutsuttu 96 pelaajaa antamaan näyttöjä NHL-seuroille. Draftileiri järjestetään nyt ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019, sillä kahtena viime vuonna koronaviruspandemia esti tapahtuman.

Mukana pelaajajoukossa on seitsemän suomalaispelaajaa. Buffalossa asemiaan draftia varten pyrkivät parantamaan hyökkääjät Joakim Kemell, Brad Lambert, Jani Nyman, Topi Rönni ja Aleksanteri Kaskimäki, puolustaja Otto Salin sekä maalivahti Topias Leinonen. Puolustaja Kasper Kulonummi sai leirikutsun, mutta pel aajalistan mukaan hän ei päässyt paikalle.

JYPissä jo Liigankin makuun päässyt Leinonen on leiriporukassa harvinaisuus, sillä leirillä on mukana vain kolme maalivahtia. Suomalaisista tulevan draftin kärkinimiä ennakkoarvioissa ovat olleet JYP-lupaus Kemell ja Pelicansissa viime kauden päättänyt Lambert.

Liigan TPS:n slovakialaisnuorukainen Juraj Slafkovsky on myös arvioitu korkealle varausten joukossa, ja Slafkovsky on myös mukana leirillä, samoin kuin useimmissa ennakkoarvioissa draftin ykkösvaraukseksi nostettu kanadalaissentteri Shane Wright.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tämä on viimeinen suuri näyttöpaikka ennen NHL-draftia, ja se on viikko täynnä haastatteluita, lääkärintarkastuksia ja kuntotestejä. Niissä pelaajat pääsevät vuorovaikutukseen seurahenkilöstöjen kanssa, ja NHL-seurat oppivat niin paljon kuin mahdollista liigamme tulevista tähdistä, NHL:n kykyjenetsintäosaston johtaja Dan Marr tiivisti draftileirin liigan sivustolla.

Draftin ykkösvarauksen omaa Montreal Canadiens. Toisena draftaa New Jersey Devils ja kolmantena Arizona Coyotes.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi