Serbia ja Kamerun mättivät maaleja ja päätyivät tasapeliin

Kamerunin Jean-Charles Castelletto teki ottelun avausmaalin 29. minuutilla. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Kamerun ja Serbia päätyivät jalkapallon miesten MM-turnauksessa Qatarissa 3–3-tasapeliin. G-lohkon ottelu näytti jo menevän Serbialle, sillä se johti kamppailua 3–1.

Serbia ja Kamerun olivat hävinneet avausottelunsa, joten niiden tilanne ei ole helppo G-lohkossa, jonka muut joukkueet ovat Brasilia ja Sveitsi. Brasilia avasi MM-urakkansa voitolla Serbiasta ja Sveitsi Kamerunista.

Kamerun meni Serbiaa vastaan 29. minuutilla johtoon Jean-Charles Castelletton viimeisteltyä kulmapotkutilanteessa takatolpalta. Serbian hyökkääjätähti Aleksandar Mitrovic oli kahdesti vähällä viedä joukkueensa johtoon ennen Kamerunin avausmaalia, mutta tolppaa lähemmäs hän ei ensimmäisellä puoliajalla päässyt.

Serbia nousi avauspuoliajan lisäajalla rinnalle ja 2–1-johtoon. Strahinja Pavlovic pukkasi tasoituksen vapaapotkun jälkeen, ja hetkeä myöhemmin Sergej Milinkovic-Savic laukoi Serbian johto-osuman.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aboubakar käänsi Kamerunin kurssin

Serbia näytti laskettelevan voittoon, kun Mitrovic viimeisteli 53. minuutilla komean syöttöketjun päätteeksi 3–1-johtomaalin.

Kamerunin kahden maalin tehohetki runsaan tunnin pelaamisen jälkeen kuitenkin käänsi ottelun tasapeliksi. Vincent Aboubakar chippasi komeasti Kamerunin kavennusosuman. Hetkeä myöhemmin Eric Maxim Choupo-Moting toi Kamerunin tasoihin Aboubakarin syötöstä.

Ottelun 55. minuutilla vaihdosta kentälle tulleella Aboubakarilla oli suuri rooli siinä, että Kamerun nousi tasoihin. Serbia otti johtoasemassa turhia riskejä, mikä avasi Kamerunille paikat kavennukseen ja tasoitukseen värikkäässä ja tasaisessa ottelussa.

Kamerunin ykkösmaalivahti Andre Onana oli kokoonpanosta sivussa, ja joukkueen maalilla pelasi Devis Epassy. Uutistoimisto AFP:n mukaan Onana oli sivussa kurinpitosyystä.