play

Snooker-mestari O'Sullivan jälleen lähellä MM-voittoa – pelin alkupuolta leimasi kinastelu erotuomarin kanssa

Ronnie O'Sullivan jahtaa jo seitsemättä maailmanmestaruuttaan. LEHTIKUVA / AFP

Ronnie O'Sullivan jahtaa jo seitsemättä maailmanmestaruuttaan. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Snookerin maailmanlistan ykkönen Ronnie O'Sullivan johtaa selvästi Englannin Sheffieldissä pelattavaa snookerin MM-loppuottelua. Moninkertainen maailmanmestari O'Sullivan johtaa haastajaansa Judd Trumpia erin 12–5.

MM-finaalin ensimmäinen päivä alkoi eilen iltapäivällä Suomen aikaa. Iltapäivän kohtaamisen jälkeen tilanne oli O'Sullivanin hyväksi 5–3, mutta ero kasvoi entisestään vielä iltajakson myötä.

Maailmanmestaruuteen tarvitaan 18 voitettua erää, joten O'Sullivan on 12 voittamallaan erällä jo verraten lähellä seitsemättä mestaruuttaan. O'Sullivan on pelannut vakuuttavasti ja valmistautunut huolellisesti meneillään olevaan MM-kilpailuun, joka saattaa olla hänen viimeinen mahdollisuutensa tittelin voittoon. O'Sullivan on 46-vuotias ja häntä haastavat monet nuoret lahjakkuudet.

Mahdollisuus tehdä historiaa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maailmanlistan ykkönen O'Sullivan nousisi mestaruudella tasoihin Stephen Hendryn kanssa. Hendry voitti seitsemän maailmanmestaruutta vuosina 1990–1999. O'Sullivanin edellinen MM-voitto on kahden vuoden takaa, ja ensimmäisen maailmanmestaruutensa hän saavutti jo 21 vuotta sitten. Mikäli O'Sullivan voittaisi, hän saavuttaisi MM-tittelin vanhimpana pelaajana.

Judd Trump on voittanut maailmanmestaruuden kerran, vuonna 2019. Viime vuoden MM-voittaja Englannin Mark Selby karsiutui toisella kierroksella hävittyään Kiinan Yan Bingtaolle.

MM-kisat järjestetään jälleen perinteisellä Crucible Theatre -areenalla.

Erotuomari ja O'Sullivan kävivät keskusteluita

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunnuntaina pelatun ensimmäisen jakson lopussa O'Sullivanilla näytti olevan kiistaa erotuomari Olivier Marteelin kanssa. Eurosportin mukaan O'Sullivania häiritsi katsomossa ollut turvamies, joka liikkui hänen näkökentässään. Hänellä ja erotuomarilla näytti olevan sananvaihtoa myös silloin, kun erotuomari tulkitsi pelaajan elehtineen epäasiallisesti. O'Sullivan ja erotuomari keskustelivat pelitilanteessa myös pitkään valkoisen pallon sijoittelusta, kun palloa siirrettiin milli kerrallaan suuntaan jos toiseen, jotta se saatiin laitettua uudelleen täsmälleen oikeaan paikkaan.

Erotuomarin nähtiin sunnuntaina myös ohjeistavan yleisöä useampaankin otteeseen, sillä liikkuminen lyöntiin valmistautumisen aikana häiritsee pelaajaa.

Kilpailun voittaja ratkeaa tänään. Ottelu jatkuu iltapäivällä kello 15 Suomen aikaa.

---

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juttua korjattu klo 7.52: Sunnuntai oli MM-finaalin ensimmäinen, ei toinen päivä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi