play

Suomen unelma-alku ei riittänyt MM-avauksessa, Kanada ratkaisi voiton päätöserässä

Nelli Laitinen (kesk.) teki Suomen avausmaalin. LEHTIKUVA/AFP

Nelli Laitinen (kesk.) teki Suomen avausmaalin. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Suomi avasi jääkiekon naisten MM-turnauksen Calgaryssa häviämällä Kanadalle maalein 3–5. Suomi johti ottelua avauserän jälkeen 2–0 Nelli Laitisen ja Minnamari Tuomisen maaleilla, mutta Kanada vei viimeiset kaksi erää 5–1.

–  Kaveri ansaitsi voiton, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi ottelun jälkeen.

Kanada vei toisen erän laukaustilaston 25–2 ja toiselle erätauolle ottelussa mentiin tilanteessa 2–2. Päätöserässä Kanada meni ensin 3–2-johtoon, mutta Elisa Holopainen onnistui tasoittamaan pelin. Kanadan Sarah Fillier teki Kanadan 4–3-voittomaalin vain 25 sekuntia Holopaisen tasoituksen jälkeen, ja loppunumerot 5–3 viimeisteli tyhjään maaliin Brianne Jenner.

–  Totta kai toinen erä nitkautti sen väärään suuntaan. Kanada sai täydellisen yliotteen. Olimme boksin väärällä puolella ja kun vastassa on loistava joukkue – neljä loistavaa kentällistä, jotka liikkuvat hyvin – se prässipeli oli meille liikaa, Mustonen tunnusti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mustonen kertoi, että Suomen tavoitteena oli pysäyttää Kanadan suorat hyökkäykset. Niistä Kanada ei saanutkaan maaleja, vaan teki voittoon vaaditut osumat pitkien painostusjaksojen päätteeksi.

–  Kanada on maailman paras suora hyökkäys -joukkue. Me koetimme löytää lääkkeitä pysäyttää suora hyökkäyspelaamainen eikä niistä tullut maaleja, vaan ne tulivat pyörityksistä. Pienellä ripauksella onnea taidon päälle meillä oli paikat 4–4:ään, kun he ottivat jäähyn lopulla. Luotiin hyvä paine, mutta ei saatu reikää, Mustonen kertasi.

"Joka päivä millimetrin parempia"

Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin maalivahti Anni Keisala, joka torjui 39 kertaa. Keisalan aiempi aikuisten MM-kokemus rajoittui yhteen erään vuoden 2016 MM-turnauksessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mustonen halusikin korostaa erityisesti joukkueen nuorten pelaajien onnistumista.

–  Meillä on kahdeksan ensikertalaista, joista kuusi ei ole koskaan pelannut tällaisessa tempossa, ei pienessä kaukalossa, ei jenkkejä tai Kanadaa vastaan. Kun sukupolvenvaihdos on tehty, tämä oli erittäin hyvä suoritus uusiutuneelta joukkueelta. Sen kuitin haluan antaa meidän nuorille pelaajille, että me pystymme pelaamaan ja tappelemaan täällä, Mustonen sanoi.

Suomi kohtaa seuraavaksi Yhdysvallat varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

–  Lätkä on pallopeli, ja yksi pomppu sinne tänne, niin tämä olisi voinut olla tasan. Tämä antaa voimaa joukkueelle jatkoa ajatellen, Mustonen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naismaajoukkueen tavoitteena on pelata nousujohteinen MM-turnaus.

–  Meillä on teemana olla joka päivä millimetrin parempia kuin edellisenä. Jos se onnistuu, meillä voi olla turnauksen lopussa hyvä fiilis, päävalmentaja mittaili.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi