play

Tero Seppälä palautti suomalaismiehet kärkiviisikkoon ampumahiihdossa

Seppälän aiempi paras sijoitus maailmancupissa oli seitsemäs. LEHTIKUVA/AFP

Seppälän aiempi paras sijoitus maailmancupissa oli seitsemäs. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Tero Seppälä ylsi uransa toistaiseksi parhaaseen sijoitukseen ampumahiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui mainion kisan myötä viidenneksi takaa-ajokisassa Ruotsin Östersundissa. Takaa-ajoon 16. sijalta lähtenyt Seppälä selvitti 12,5 kilometrin ja neljän ampumapaikan kisan yhdellä sakolla.

Kisan voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen ennen Ruotsin Sebastian Samuelssonia. Ranskan Emilien Jacquelin oli kolmas. Sijat 4–7 ratkoneiden neljän miehen loppukirissä Seppälän edelle ehti vain neljänneksi kurottanut Tshekin Michal Krcmar.

–  Kyllä tuntuu hyvältä. Tavallaan tämä on shokki, kukitukset ja kaikki mennyt tässä vähän höyryissä. Hymyilyttää, onnellinen Seppälä kuvaili puhelimitse Östersundista.

–  Perustason tekeminen ei riitä, nyt saatiin sellainen huippupäivä, mitä tältä kaudelta lähdettiin hakemaankin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seppälän, 25, kausi alkoi rohkaisevasti jo ennen sunnuntain hienoa suoritusta. Hän oli tämän kauden aiemmissa kahdessa kisassaan ottanut kaksi 16. sijaa sprintissä. Mainioon alkuun ovat siivittäneet muutokset harjoittelussa, Suomen maajoukkuetta aikoinaan luotsanneen venäläisen valmentajakonkari Anatoli Hovantsevin ohjauksessa.

–  Rohkeasti lähdettiin muokkaamaan harjoittelua, vaikka monesti ajatellaankin, ettei olympiavuoteen uskalla tehdä muutoksia. Mutta haluan menestystä, ja sen eteen on tehtävä rohkeasti muutoksia, Seppälä kertoi.

–  Aseeseen on tehty aika paljon muutoksia, niin peräkoukkuun, hihnaan, tähtäimiin kuin piippupainoonkin. Ja hiihdossa on panostettu kestävyyteen, että kisan viimeinenkin kierros tulisi hyvin. Ja tänään se tuli hyvin.

"Olihan se jo aikakin"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Seppälän, 25, aiempi paras sijoitus maailmancupissa oli seitsemäs kauden 2019–20 Nove Meston sprintistä. Sunnuntain onnistuminen toi Suomen pitkästä aikaa kärkiviisikkoon miesten ampumahiihdossa, sillä edellisen kerran näin lähellä palkintopallia oli Paavo Puurunen vuoden 2006 Torinon olympialaisten yhteislähdön nelossijallaan.

–  Olihan se jo aikakin, Suomen jälleen perinteisessä menestyslajissa miestenkin osalta ihan kärkitouhuihin palauttanut Seppälä päätti.

Naiset viestissä sijalle 15

Suomi sijoittui 15:nneksi naisten 4x6 kilometrin viestissä ampumahiihdon maailmancupissa Östersundissa. Joukkueella Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen ja Nastassia Kinnunen kisannut Suomi ampui yhden sakon ja käytti 10 varapatruunaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eroa kisan voittaneeseen Ranskaan kertyi kuusi minuuttia ja 8,2 sekuntia. Ranska kukisti toiseksi sijoittuneen Valko-Venäjän 57,9 sekunnilla. Ruotsi oli kolmas niukasti ennen Norjaa.

--

Juttua on korjattu kello 15.22: Ruotsi oli naisten viestissä kolmas ennen Norjaa, ei Saksaa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti väitettiin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi