play

Suomi haastaa sulkapallon eliitin MM-kotikisoissaan – "Siellä on olympiavoittajaa, maailmanmestaria ja vaikka ketä vastassa"

Sudirman Cupin nimellä kulkeva MM-kilpailu alkaa sunnuntaina Vantaalla. Kuvassa Suomen päävalmentajan Ville Lång. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Sudirman Cupin nimellä kulkeva MM-kilpailu alkaa sunnuntaina Vantaalla. Kuvassa Suomen päävalmentajan Ville Lång. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT-Lehtikuva

Suomen päävalmentajan Ville Långin äänestä kuuluu innostus, kun hän käy läpi sulkapallon MM-sekajoukkuekilpailun asetelmia. Sudirman Cupin nimellä kulkeva MM-kilpailu alkaa sunnuntaina Vantaalla.

–  Tämä on suomalaiselle sulkikselle mahtava juttu myös maineen ja tunnettavuuden kannalta. Etenkin nuorille pelaajillemme turnaus on mahtava tilaisuus päästä mahdollisesti pelaamaan maailman parhaita vastaan, Lång intoilee.

Suomi pelaa samassa alkulohkossa Kiinan, Thaimaan ja Intian kanssa.

–  Meillä on nuori joukkue, ja ainakin minä katson vahvasti tulevaisuuteen. On hienoa päästä pelaamaan ihan huippuja vastaan. Siellä on olympiavoittajaa, maailmanmestaria ja vaikka ketä vastassa. Lohko on tietysti tosi haastava, jos meinaa kairata voittoja, Lång myöntää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi aloittaa urakkansa sunnuntaina, kun vastaan tulee hallitseva mestari ja lajin mahtimaa Kiina. Thaimaan Suomi kohtaa ensi maanantaina ja Intian keskiviikkona. Kunkin lohkon kaksi parasta maata etenee pudotuspeleihin.

–  Kiinan tason laajuudesta kertoo, että viime vuosien sekanelinpelin maailman ykköspari ei ole mukana, mutta heillä on heittää siihen hallitseva olympiavoittajapari. Kiinan joukkue on ihan älytön.

Nuoret nousseet parrasvaloihin

Viime sunnuntaina miesten kaksinpelin SM-kullan voittanut Joakim Oldorff nostaa Kiinan ja Indonesian turnauksen suurimmiksi voittajasuosikeiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meillä on aika pahat vastustajat, ja olisi tosi hienoa pystyä haastamaan niitä. On hienoa nähdä Kiinaa vastaan, missä tasomme menee, Oldorff tiivistää.

SM-kisojen kaksinpeleissä nähtiin nuorten esiinmarssi, kun Oldorff, 18, ja Nella Nyqvist, 15, jyräsivät mestareiksi. Oldorff voitti välierissä EM-pronssimitalistin ja Tokion olympiakävijän Kalle Koljosen.

–  On hieno juttu, että nuoret alkavat ottaa jalansijaa kaksinpeleissä. Tiedän tarkasti esimerkiksi Koljosen Kallen tämän hetken treeniohjelman, eikä hän ollut SM-kisoissa parhaimmillaan. Hänelle SM-kisat eivät varmaan ole ykköstavoite, Lång sanoo.

Långin mukaan suomalaisen sulkapallon tulevaisuus näyttää valoisalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Oldorff ja Nyqvist ovat toki niin nuoria, että mitä vain voi tapahtua. Seuraavat 5–10 vuotta näyttävät. Jos he tekevät fiksuja ratkaisuja ja treenaavat oikein, mahdollisuudet ovat mihin vain.

Kaksinpelin olympiavoittajat paikalla

Oldorffin, Koljosen ja Nyqvistin lisäksi Suomen joukkueessa ovat Tony Lindelöf, Nella Siilasmaa, Anton Kaisti, Mathilda Lindholm, Jenny Nyström, Joonas Korhonen, Iikka Heino, Hanna Karkaus, Jesper Paul ja Iina Suutarinen.

Turnauksen isoja tähtiä ovat muun muassa miesten maailmanlistan ykkönen Kento Momota (Japani), miesten hallitseva olympiavoittaja Viktor Axelsen (Tanska) ja naisten hallitseva olympiavoittaja Chen Yufei (Kiina).

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi