play

Suomen salibandymiesten kultahaave haihtui – Ruotsi eteni rangaistuslaukauksilla finaaliin

Ruotsin Tobias Gustafsson ja Suomen Peter Kotilainen kentällä.
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ruotsin Tobias Gustafsson ja Suomen Peter Kotilainen kentällä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Suomen miesten salibandymaajoukkueen kultahaave haihtui karusti Sveitsin MM-turnauksen välierissä. Suomi hävisi Zürichissä pelatun välierän Ruotsille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 3–4.

–  Ei kai siinä hirveästi ole kommentoitavaa, kun turpaan tulee. Suhteellisen ehjää tekemistä ja hyvä hyppy aikaisempiin peleihin, muttei riittävää. Sillä lailla olen jätkistä ylpeä, että antoivat itselleen mahdollisuuden. Tässä oli jo viitteitä, että lähtee oikeaan suuntaan, pettynyt päävalmentaja Petteri Nykky sanoi ottelun jälkeen.

Suomen pitkä peräkkäisten loppuotteluiden sarja tuli samalla päätökseensä. Suomi oli edellisen kerran jäänyt miesten MM-finaalien ulkopuolelle vuonna 2004. Myös silloin maailmanmestaruuksista pelattiin Sveitsissä.

Sen jälkeen on pelattu kahdeksan Ruotsin ja Suomen välistä MM-finaalia. Meneillään olevissa MM-kisoissa Suomi kohtaa sunnuntain pronssipelissä Sveitsin tai Tshekin, joiden välierä päättyy myöhemmin lauantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Ei voi vetää noin paljoa ohi"

Suomi ja Ruotsi suuntasivat lauantaina rangaistuslaukauskisaan 3–3-tilanteesta, ja vasta seitsemäs laukojapari toi ratkaisun. Rangaistuslaukauskisassa suomalaisista onnistuivat Miko Kailiala ja Eetu Sikkinen, kun ruotsalaisista kolme pelaajaa sai pallon maaliin. Jatkokierroksilla Kailiala ja Sikkinen epäonnistuivat.

Ottelu päättyi Alexander Galante Carlströmin onnistumiseen ja joukkueen villeihin tuuletuksiin ruotsalaiskannattajien katsomonosan edessä.

–  Hieno ja karu tapa ratkaista, ja tällä kertaa meni näin päin, hyökkääjä Sikkinen summasi rangaistuslaukauskisan armottomuuden.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaikka Sikkinen onnistui rangaistuslaukauskisassa ensimmäisellä yrityksellään, hän ei antanut itselleen toisesta suorituksestaan armoa.

–  Oli siellä taas tilaa, mutta ei voi vetää tällä tasolla noin paljoa ohi, Sikkinen sanoi voimasanan kera.

Sikkinen vakuutti, että pettymyksestä huolimatta pronssipelissä nähdään motivoitunut Suomi.

–  Ei näitä MM-mitaleita kenelläkään ole liikaa. Ainakin henkilökohtaisesti huomenna (sunnuntaina) isketään kuin miljoona volttia ja otetaan pronssi pois kuljeksimasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

"Kaksi hyvää joukkuetta"

Suomi liikutti välierän avauserässä palloa järkevästi, viljeli hitaita hyökkäyksiä ja piti Ruotsin tasakentällisin poissa maalipaikoilta. Sami Johanssonin jäähyn aikana Ruotsilla oli muutama vaarallinen tekopaikka, mutta Lassi Toriseva torjui Suomen maalilla varmasti.

Lähimmäs maalintekoa pääsi Mikko Leikkanen. Hänen yrityksensä päätyi maalikehikoihin.

–  Tasainen vääntö, jossa kaksi hyvää joukkuetta pelasi vastakkain. Etenkin ensimmäiseen erään olen tyytyväinen. Saimme siinä paikkoja, muttemme laittaneet niistä sisään, Sikkinen sanoi.

Viiden maalin toisessa erässä Ruotsi aiheutti etenkin nopeilla hyökkäyksillä vaikeuksia Suomelle.

Linus Nordgren vei vastahyökkäyksen päätteeksi Ruotsin 1–0-johtoon. Justus Kainulainen tykitti Suomen ylivoimalla tasoihin, mutta sen jälkeen Ruotsi karkasi 3–1-johtoon Tobias Gustafssonin ja Kim Nilssonin osumilla. Nico Salo toi Suomen maalin päähän komean syöttörallin päätteeksi.

Kolmannessa erässä Ruotsin peli pyöri vahvasti, mutta Suomi tuli väkisin rinnalle Otto Lehkosuon alle viisi minuuttia ennen erän loppua laukomalla osumalla.

"Pojat rupeavat tekemään jumppaa"

Pronssipeli on sunnuntaina Suomen aikaa kello 13, joten palautumisaika on lyhyt.

–  Homma jatkuu kuten aina ennenkin. Pojat rupeavat tekemään jumppaa ja valmistelemaan huomista peliä, Nykky sanoi.

Löytyykö pronssipeliin latausta?

–  Se jää nähtäväksi. Kaikkemme teemme, jotta saamme pumpattua hyvän latauksen, Nykky vakuutti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi