play

Koripallomaajoukkue väänsi voiton Virosta ja astui MM-kisojen kynnykselle

Suomen Sasu Salin heittää pallon yli Viron Kristian Kullmaen ja Maik-Kalev Kotsarin (vas.) koripallon MM-jatkokarsintaottelussa Viro-Suomi Tallinnassa. LEHTIKUVA / VILLE VUORINEN

Suomen Sasu Salin heittää pallon yli Viron Kristian Kullmaen ja Maik-Kalev Kotsarin (vas.) koripallon MM-jatkokarsintaottelussa Viro-Suomi Tallinnassa. LEHTIKUVA / VILLE VUORINEN

STT-Lehtikuva

Suomen koripallomaajoukkue väänsi kovaotteisen taistelun päätteeksi 76–68-voiton Virosta koripalloilun MM-karsinnassa Virossa. Suomi astui samalla ensi vuonna pelattavien MM-kisojen kynnykselle.

Suomi ja lohkokärki Saksa ovat voittaneet seitsemän ottelua kahdeksasta, kun karsintaa on jäljellä neljä peliä. Lohkon kolme parasta maata etenevät MM-kisoihin.

Suomen parhaat korintekijät olivat Lauri Markkanen (18) ja Sasu Salin (20).

Suomi meni puoliajalle 11 pisteen johdossa, mutta Viro teki ottelusta fyysisen ja rajuotteisen painin puoliajan jälkeen. Kolmannella neljänneksellä Suomi oli suurissa vaikeuksissa Viron kanssa ja joutui jo takaa-ajajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vaihtomiehet Henri Kantonen ja Topias Palmi toivat kentälle röyhkeyttä, jolla Suomi onnistui vastaamaan Viron kovaotteisuuteen.

Viimeisen neljänneksen aluksi Viron pelinjohtaja Kerr Kriisa upotti kolmosen, mutta Viron kovaotteisuus kääntyi myös kotijoukkuetta itseään vastaan hyökkääjän virheiden muodossa.

Sasu Salinin ottelun neljäs onnistunut kolmonen vei Suomen 66–60-johtoon vajaat kuusi minuuttia ennen loppua. Edon Maxhunin kakkonen nosti Suomen 71–64-johtoon runsas minuuttia ennen loppua, eikä Viro sen jälkeen enää uhannut Suomen voittoa. Sasu Salinin kolmonen 41 sekuntia ennen loppua tilanteeseen 74–64 oli Suomen voiton sinetti.

Lohkon kärkimaa Saksa kukisti Slovenian

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

J-karsintalohkon kärkimaa Saksa kukisti aiemmin tänään Slovenian 90–71 ja nousi seitsemään voittoon. Lohkon kolme parasta etenee MM-kisoihin. Viro on lohkossa viimeisenä kahdella voitolla.

MM-karsintaa on Suomen osalta jäljellä neljä ottelua. Marras- ja helmikuussa Suomi kohtaa kahdesti Saksan sekä kerran Viron ja Israelin

Olivier Nkamhoua jää pois koripalloilun EM-kisoista

Suomen koripallomaajoukkue joutuu ensi perjantaina käynnistyvässä EM-lopputurnauksessa tulemaan toimeen ilman Olivier Nkamhouaa. Kesän aikana maajoukkueen avainpelaajiin noussut Nkamhoua, 22, palaa Tennesseen yliopistoon, jossa on alkamassa hänen viimeinen yliopistokautensa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Se on ollut koko kesän kysymysmerkki. Olen käynyt keskusteluja valmentajien kanssa täällä ja collegessa. Se mitä tapahtui, oli että minun piti valita, mikä on tällä hetkellä paras päätös itselleni. En voi tälläkään hetkellä sanoa, mikä on oikea valinta, Nkamhoua kertoi STT:lle.

Maajoukkueelle Nkamhouan poisjäänti on iso menetys. Hän oli aloitusviisikon pelaaja elokuun kahdessa MM-karsintaottelussa. Koripalloliiton valmennuksen johtaja Henrik Dettmann sysäsi vastuun tilanteesta Nkamhouaa suoremmin Tennesseelle, jonka päävalmentaja on Rick Barnes.

–  Näissä keskusteluissa pelaajalle ei jätetty mitään valinnan mahdollisuutta, Dettmann sanoi.

Nkamhouan viime kausi Tennesseessä katkesi kesken helmikuun alussa, kun hän joutui nilkkavamman takia leikkaukseen.

–  Oli tärkeäa olla täällä koko kesä. Halusin edustaa maajoukkuetta, mutta olen ollut poissa yliopistojoukkueen luota. En ole ollut kentällä heidän kanssa helmikuun jälkeen. Nyt kun koulu alkaa ja viimeinen vuosi siellä, minun piti tehdä valinta. Toivottavasti pystyn pelaamaan hyvän kauden, Nkamhoua taustoitti.

Päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi Nkamhouan poisjäännin merkitystä lyhytsanaisesti. Suomi aloittaa EM-kisat perjantaina Prahassa ottelulla Israelia vastaan.

–  Se on mahdollisuus, Tuovi sanoi.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 19.07: Saksa voitti Slovenian (ei Saksan).

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi