play

Suomi hyytyi karvaasti suunnistuksen MM-viestineloseksi, Kirmulan kartta hajosi rajussa kelissä

Kirmula toi Suomen kirosanojen saattelemana avausosuudelta vaihtoon toisena kolme sekuntia Ukrainan perässä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kirmula toi Suomen kirosanojen saattelemana avausosuudelta vaihtoon toisena kolme sekuntia Ukrainan perässä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Suomen joukkue Miika Kirmula, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho taipui niukasti neljänneksi suunnistuksen miesten MM-viestissä Tshekissä. Rankkasateen kastelemassa Hermankyn maastossa MM-kultaa juhli Ruotsi ennen Norjaa ja Sveitsiä. Suomi jäi pronssimitaleista 22 sekuntia.

Suomi sai MM-viestiin loistavan alun, kun rajussa suunnistuskelissä Suomen ykköstykki Miika Kirmula selvitti ykkösosuuden toiseksi nopeiten. Kirmula toi Suomen kirosanojen saattelemana avausosuudelta vaihtoon kolme sekuntia Ukrainan perässä. Kirmulan sadattelu johtui siitä, että toinen Kirmulan kartoista oli mennyt kovassa kelissä rikki ja sateen takia pilalle, eivätkä kisajärjestäjät löytäneet Kirmulalle välittömästi varakarttaa.

Kirmulalla oli kuitenkin viimeisillä rasteilla sama hajonta kuin Ukrainan Ruslan Glibovilla, joten hän pystyi peesaamaan Glibovia parin rastivälin ajan. Toisella osuudella Kuukka piti Kirmulan petaamat asemat ja toi Suomen vaihtoon 57 sekuntia kärkeen noussutta Norjaa perässä.

Kirmula ja Kuukka saavuttivat Norjan MM-kisoissa viestihopeaa vuonna 2019 yhdessä Aleksi Niemen kanssa. Tällä kertaa Suomen ankkuriosuuden juoksi Olli Ojanaho, joka ei pystynyt vaikeissa ja pimeissä oloissa vastaamaan parhaiden miessuunnistajien vauhtiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskimatkan henkilökohtaista hopeaa tiistaina suunnistanut Gustav Bergman piti kovinta kyytiä ja nosti Ruotsin takamatkalta voittoon. Myös keskimatkan kultamitalisti Sveitsin Matthias Kyburz nousi ankkuriosuudella Ojanahon ohi, mutta ei ehättänyt maaliin ennen Norjan ankkuri Eskil Kinnebergiä.

MM-kisat päättyvät perjantaina henkilökohtaisiin pitkän matkan kilpailuihin.

Ruotsin naiset suunnistivat ylivoimaista MM-kultaa

Suomen joukkue Venla Harju, Amy Nymalm ja Veera Klemettinen sijoittui kahdeksanneksi suunnistuksen naisten MM-viestissä. Hermankyn maastossa ylivoimaista MM-kultaa kahden minuutin ja 33 sekunnin erolla suunnisti Ruotsin joukkue Lisa Risby, Sara Hagström ja Tove Alexandersson.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyvin avausosuuden aloittanut Harju teki kilpailun edetessä pienen virheen ja toi Suomen vaihtoon kymmenentenä minuutin ja 50 sekuntia kärkeä perässä. MM-viestin ensikertalainen Amy Nymalm toi Suomen toiselta osuudelta vaihtoon viidentenä. Veera Klemettinen lähti ankkuriosuudelle kuusi minuuttia ja 35 sekuntia kärkeä perässä.

Klemettinen toi Suomen maaliin kahdeksantena, 12 minuuttia ja 15 sekuntia Ruotsille jääneenä. Ruotsin jälkeen toiseksi sijoittui Sveitsi ja kolmanneksi Norja. Suomi jäi pronssimitaleista viisi minuuttia ja 14 sekuntia.

Suomen edellinen naisten viestimitali on vuoden 2017 MM-kisoista Virosta. Silloin Suomen joukkue Venla Harju–Marika TeiniMerja Rantanen saavutti pronssia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi