play

Suuremmin kuin koskaan aikaisemmin – paralympiakomitea tavoittelee Tokion kisoille neljää miljardia tv-katsojaa

Tokion kesäparalympialaisiin osallistuu 17 suomalaisurheilijaa.  LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

Tokion kesäparalympialaisiin osallistuu 17 suomalaisurheilijaa. LEHTIKUVA / TOMMI ANTTONEN

STT-Lehtikuva

Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja Andrew Parsons uskoo, että ensi viikolla alkavat Tokion paralympiakilpailut ovat tärkein tapahtuma vuonna 1960 alkaneiden kisojen historiassa. Urheilijat kilpailevat tyhjille katsomoille kuten olympialaisissakin, mutta Parsons vakuuttaa, että kisat saavuttavat suuremman huomion kuin koskaan aiemmin.

–  On tietenkin haaste, ettei meillä ole katsojia tapahtumapaikoilla, mutta uskomme, että tavoitamme yli neljä miljardia ihmistä tv-lähetysten kautta, Parsons sanoi.

–  Uskomme, että kisat tavoittavat enemmän maita ja ihmisiä kuin koskaan aikaisemmin.

Koronavirustapausten määrä on noussut Japanissa olympialaisten jälkeen reilun 20  000 tapauksen päivälukemiin. Paralympialaiset eivät silti ole uhattuna, vaikka maassa on todettu jo 58 kisoihin liittyvää koronatartuntaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Tiedämme, että numerot kasvavat Tokiossa ja Japanissa, joten haluamme suojella japanilaista yhteiskuntaa ja urheilijoita, Parsons sanoi.

Kisoihin saapuvia noin 4  400 urheilijaa odottaa samanlainen koronatesti- ja rajoitusrumba kuin olympiaurheilijoitakin. Olympialaisissa todettiin 544 koronavirustartuntaa.

Vaikka olympiakisat keräsivät Japanissa runsaasti vastustusta ennen kisastarttia, jätti suurtapahtuma saarivaltioon positiivisen jälkimaun. Kisojen jälkeen tehtyjen kyselyjen mukaan valtaosa japanilaisista piti kisojen järjestämistä oikeana päätöksenä.

Parsons näkee, että paralympialiikkeellä on sauma tarttua hyvään yleistunnelmaan, jonka olympialiike Japaniin jätti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Luulen, että näemme samanlaisen positiivisuuden aallon. Luulen, että japanilaiset ovat ylpeitä omista paralympiaurheilijoistaan ja myös siitä, että heidän maansa järjestää tapahtuman, joka muuttaa maailmaa.

–  Pandemia on korostanut vammaisten ihmisten eriarvoisuutta eri yhteiskunnissa. Tämä on hetki, jolloin he tarvitsevat ääntään eniten.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi