play

Sveitsin NHL-miesten yllätys jäi erää vaille vajaaksi – entinen Tappara-puolustaja ratkaisi voiton Ruotsille

STT-Lehtikuva

Sveitsin miesten jääkiekkomaajoukkue oli kahden erän jälkeen kiinni voitossa Tukholmassa kiekkoiltavassa EHT-turnauksessa, mutta isäntäjoukkue Ruotsi nousi kolmannessa erässä tasoihin ja otti 3–2-voiton Henrik Tömmernesin jatkoaikamaalilla.

Torstaina Sveitsi voitti Tampereella Suomen 3–2 ja esitti jo tuolloin kevätkuntoaan ennen ensi viikon perjantaina Helsingissä ja Tampereella alkavia MM-kilpailuja.

Hyvä vire jatkui Tukholman lauantai-illassa, kun Sveitsin NHL-avut Timo Meier, Janis Moser ja Nico Hischier tahdittivat käkikellomaan kahden maalin karkumatkalle jo avauserässä.

San Josen tehohyökkääjä Meier viimeisteli avausmaalin erän alkupuolella. Tällä kaudella NHL:n makuun Arizonassa päässyt puolustajalupaus Janis Moser tuplasi lukemat viisi sekuntia ennen taukoa. Meier nappasi syöttöpisteen Moserin täysosumaan. Vuoden 2017 ykkösvaraus ja New Jerseyn nykyinen kapteeni Hischier merkkautti syöttöpisteet molempiin täysosumiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmannessa erässä Ruotsi osoitti tuttua venymiskykyään. HIFK:ssa toissa kaudella pelannut Emil Bemström kavensi, ja yli 800 NHL-ottelun Oliver Ekman Larsson tasoitti viitisen minuuttia myöhemmin.

Jo Bemströmin maalissa mukana ollut Tömmernes viimeisteli ratkaisun, kun jatkoaikaa oli pelattu lähes kolme minuuuttia. Tömmernes pelasi helmikuussa Ruotsin olympiajoukkueessa ja on saavuttanut Suomessa SM-hopean Tapparassa 2015.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi