play

Tähtiravuri Parvelan Retu oli myös Turussa paras

STT-Lehtikuva

Kylmäveristen Pohjoismaisten mestaruuteen ensimmäistä kertaa osallistunut Parvelan Retu ratkaisi pelin kovalla kirillä edukseen, vaikka starttasi kivikovaan lähtöön vaikealta lähtöpaikalta. Aiempina vuosina ikäluokkalähtöjä dominoinut ori on tehnyt nyt 6-vuotiaana odotetun läpimurtonsa suomenhevoshuipulle ja -ykköseksi. Petri Laineen valmentama Parvelan Retu kuittasi lauantain PM-voitosta 30 000 euron palkintorahat.

–  Parvelan Retu on niin uskomaton hevonen, etten osaa sanoa, mitä hevoseen enää tarvitsisi lisää, Laine kiitteli suojattiaan uran 38. voiton jälkeen.

Tappion ori on kokenut urallaan vain kolmesti.

–  Se näyttää aina yhtä hyvältä radalla kuin kotonakin. Noin hyvä palkinto kun oli tarjolla, niin täytyi vähän tähdätäkin tähän lähtöön, mutta samoilla treenisysteemeillä on menty Retun kanssa koko ajan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kärkihevosten kova matkavauhti tasoitti Parvelan Retun tietä ykköseksi. Viimeisenä nujertui ravikuningas Evartin vastarinta.

"Tällainen voitto herkistää"

Lauantai-iltana Turussa ratkaistiin myös montén eli raviratsastuksen PM-tittelit. Maarit Ollikaisen valmentama ja Nelly-Janiika Korpikosken ajama Ambrogio otti lämminverisissä yllätysvoiton. Kovaa vetäneen kärkiparin kannoilta lopussa iskenyt 9-vuotis Ambrogio oli lopulta ylivoimainen.

–  Kyllä tällainen voitto herkistää, Ollikainen tunnelmoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ambrogio on iso hevonen, joka on juossut paljon kovissa kärrylähdöissä, mutta monté on piristänyt sitä kovasti.

Norjasta toissa vuonna Suomeen hankittu Sjö Kongen ylsi kylmäverimontén ykköseksi. Laji on sopinut Antti Ala-Rantalan valmentamalle ja Heli Perkiön ajamalle ruunalle erinomaisesti, sillä ykkössija oli sille jo 13. montéssa.

Ala-Rantala saavutti valmentajana lauantaina toisenkin voiton, kun Juha Länsimäen ajama Kleppe Spödå kiri 75-lähdössä parhaiten.

Vuosikymmeniä Ruotsissa menestyksekkäästi valmentanut Veijo Heiskanen muutti hiljattain puolisonsa Henna Ha lmeen kanssa Suomeen. Kaksikon laittelema Sahara Peyote yllätti 5-vuotislähdössä suursuosikki American Heron kirittyään tämän vetovusta kärkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Runsaat 26  400 euroa palauttaneen 75-rivin muut voittajat olivat Le Gros Bill, Frankenstein Am ja Callela Kickoff.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi