play

Tänakin lähtö avasi MM-rallin kuskiruletin, Lappi on suuntaamassa Hyundaille

Esapekka Lahti on tällä kaudella ajanut Toyotalla.  LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

Esapekka Lahti on tällä kaudella ajanut Toyotalla. LEHTIKUVA / HANNU RAINAMO

STT-Lehtikuva

Virolaiskuljettaja Ott Tänakin lokakuinen ilmoitus jättää Hyundain WRC-talli kauden lopuksi laittoi rallin MM-sarjan siirtomarkkinat kerralla uusiksi. Vahvistamattomien tietojen mukaan Tänakin korvaajaksi Hyundaille on siirtymässä tällä kaudella Toyotalla ajanut Esapekka Lappi.

Pieksämäkeläisen Lapin piti olla tällä viikolla Japanissa kauden päätösosakilpailussa edustustehtävissä, vaikka mies ei itse ralliin osallistukaan. Lappi kuitenkin jäi Suomeen, mikä on vahvin merkki siitä, ettei yhteistyö Japanissa kotiralliaan ajavan Toyotan kanssa jatku.

–  Tänakin lähtö avasi ovet. Jos Ott ei olisi päättänyt lähteä Hyundailta, tuskin mikään olisi muuttunut. Me voimme tarjota Esapekalle vain puolikkaan kauden, mutta Hyundailla hän voi saada täyden kauden, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi Japanin MM-rallin aattona.

–  Jos Esapekan tavoitteena on olla vielä maailmanmestari jonain päivänä, niin totta kai tuo tilaisuus pitää hyödyntää. Näin minä tilanteen koen, siis jos EP (Lappi) lähtee, Latvala sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mitä tekee Tänak?

Rallin MM-sarjassa pieni piiri pyörii. Toyotan ja Hyundain lisäksi ykköstasolla kilpailee vain brittiläinen yksityistiimi M-Sport Ford, jonka budjetti on tehdastalleja huomattavasti rajallisempi. Tänakin todennäköisimpänä vaihtoehtona on pidetty M-Sportia, mutta puheissa on myös väläytelty paluuta Toyotalle, josta mies lähti mestaruuskautensa jälkeen vuonna 2019.

Toisaalta Tänakin perheessä on ollut terveyshuolia, joten virolainen puntaroi myös välivuoden pitämistä.

–  On vaikea kommentoida asiaa, kun ei ole oikein mitään kommentoitavaa. Voin sanoa, että minulla ei toistaiseksi ole mitään ensi vuodeksi. On puntaroitava, mikä on mahdollista. Kyse ei ole vain siitä, mitä minä haluan, Tänak totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Latvala epäröi Tänakin tuomista tiimiin, vaikka tilanne Lapin kohupäätöksen jälkeen muuttuikin.

–  Me tavallaan tuhoaisimme tämän lajin, jos Ott tulisi tiimiimme. Silloin meillä olisi kolme mestaria samassa tallissa. Häntä tarvitaan enemmän M-Sportilla, Latvala sanoi.

Rovanperä ei stressaa

Maailmanmestari Kalle Rovanperän lisäksi Toyotalla jatkanee Elfyn Evans. Sebastien Ogier puolestaan vahvisti Japanissa ajavansa ensi kaudella jälleen valikoituja osakilpailuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Minun ajopaikkani on jo päätetty, joten mitä muuta minun pitäisi tästä asiasta tietää? En ole juuri asiaa miettinyt. EP oli toki hyvä tiimikaveri, mutta katsotaan, kuka tallikaverikseni tulee, Rovanperä kuittasi.

Rovanperä ja Lappi ovat siis ajamassa ensi vuonna eri tiimeissä.

Myös Hyundailla tänä vuonna WRC2-luokassa ajanut Teemu Suninen on erittäin lähellä ajopestiä. Sunisen todennäköisin vaihtoehto on jakaa Hyundain kolmatta tehdastallin autoa Dani Sordon kanssa, minkä lisäksi hän voisi edelleen ajaa kisoja myös WRC2-luokassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi