play

Englanti ensimmäistä kertaa EM-kisojen loppuotteluun

Harry Kane teki Englannin voittomaalin. LEHTIKUVA/AFP

Harry Kane teki Englannin voittomaalin. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Englanti voitti jalkapallon miesten EM-välierässä Tanskan jatko-ottelun jälkeen 2–1. Loppuottelussa sunnuntaina Lontoossa pelaavat Italia ja Englanti.

Englannin voittomaalin välieräottelussa teki Harry Kane. Englannin kapteeni epäonnistui 104. minuutilla rangaistuspotkussa, mutta viimeisteli Kasper Schmeichelin torjunnasta kimmonneesta irtopallosta maalin.

Englanti sai rankkarin, kun Raheem Sterling kaadettiin rangaistusalueella. Kasper Schmeichel torjui Harry Kanen rangaistuspotkun oikeasta alakulmasta, mutta ei pystynyt liimaamaan palloa. Kane lakaisi paluupallon varmasti verkkoon.

Maali oli Englannin kapteenille turnauksen neljäs.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen tilanteessa 1–1. Tanska avasi maalihanat Lontoossa 30. minuutilla, kun Mikkel Damsgaard laukoi koko EM-turnauksen ensimmäisen vapaapotkumaalin upealla laukauksella. Englannin maalivahti Jordan Pickford oli voimaton, kun Damsgaardin kuti painui maalin vasempaan yläkulmaan. Maali oli Christian Eriksenin järkyttävän loukkaantumisen jälkeen Tanskan joukkueen pelintekijän viitan harteilleen saaneen Damsgaardin toinen tässä turnauksessa.

Englannin Raheem Sterlingillä oli paikka kuitata Tanskan johtomaali nopeasti, mutta hänen yrityksensä viidestä metristä torjui Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel.

39. minuutilla Schmeichel joutui kuitenkin antautumaan, kun Englannin Bukayo Sakan syöttö kimposi maalin edustalta Tanskan kapteeni Simon Kjärin jalasta omaan maaliin.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tiivistivät vielä entisestään rivejään, eivätkä hyökkäävät pelaajat päässeet juhlimaan. Lähimpänä maalintekoa oli heti toisen jakson alussa Englannin Harry Maguire, jonka puskun tielle Schmeichel venytti sormenpäänsä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Englanti ei ole koskaan saavuttanut paikkaa EM-finaalissa, välierässä Englanti esiintyy kolmatta kertaa. Tanska on pelannut EM-finaalissa kerran aiemmin vuonna 1992, jolloin Tanska voitti myös mestaruuden.

Ottelun voittaja etenee sunnuntain EM-finaaliin Italiaa vastaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi