play

Televisiotarjonnan pirstaleisuus vaivaa Tokion lähetyksiä – Discoverylla on yksinoikeus uintiin ja koripalloon

Lizzie Armanto osallistuu rullalautailun park-kilpailuun ja on Tokiossa yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

Lizzie Armanto osallistuu rullalautailun park-kilpailuun ja on Tokiossa yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Olympiakilpailujen televisiointioikeudet Euroopassa vuosina 2018–24 omistava Discovery Communications kertoo Eurosportin olevan olympialaisten koti, mutta kattoa lajien päälle tarjoilee myös suomalaisille tutumpi olympialaisten välittäjä Yleisradio.

Jo reilut kolme vuotta sitten Pyeongchangin talvikisoista tuttu televisiotarjonnan pirstaleisuus vaivaa myös perjantaina alkavien Tokion kesäkisojen lähetyksiä.

Perinteisen television lisäksi lähetyksiä on myös verkkopalveluissa kuten Yle Areenassa ja maksullisessa Eurosport Playerissä, joten olympianälkä tyydyttyy, kunhan lähetyksiä osaa etsiä oikeasta paikasta.

–  Yle Areenassa katsoja voi valita parhaimmillaan viidestä yhtäaikaisesta kisalähetyksestä itselleen kiinnostavimman, Yleisradio lupaili tiedotteessaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Discovery panee vielä paremmaksi, kun sen maksullisen Discovery+-suoratoistopalvelun kautta pääsee seuraamaan olympialaisten jokaista kilpailua.

Perinteisen television puolella Discoverylla on puutteensa, kun sen vapaasti näkyviltä televisiokanavilta TV5 ja Kutonen ei pääse seuraamaan suorana esimerkiksi yleisurheilua. Suosittuihin yleisölajeihin lukeutuva miesten keihäänheitto ja suomalaisodotuksia nostattavat naisten pika-aidat, moukarinheitto sekä kolmiloikka näkyvät tuttuun tapaan Ylen kanavilta.

Yle on pyhittänyt TV1:n yleisurheilulle ja TV2:n muille lajeille. Lähetykset ovat katsottavissa myös Areenassa.

Tarjontaa ympäri vuorokauden

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tokiossa kello on kuusi tuntia Suomea edellä, joten aamuvirkut pääsevät olympiatunnelmaan halutessaan jo varhain.

Yle lähettää television ja radion puolella suoria kisatapahtumia niin kauan kuin Tokiossa riittää ohjelmaa, mutta televisiossa Discoverylla on yksinoikeus koripalloon ja uintiurheiluun. TV5:llä olympiatarjontaa on ympäri vuorokauden, kun suorien lähetysten jälkeen lähetetään koosteita.

Aamu-unisille riittää koosteita myös Ylellä television ja radion puolella, joten huippuhetkistä ei jää paitsi. Yle lähettää TV2:ssa päivän tärkeimpinä ja kiinnostavimpina pitämiään kilpailuja kello 19:ään saakka ja jatkaa olympiatykitystä kello 21:n jälkeen.

–  Yleisurheilun, uinnin ja muiden kiinnostavien kisaselostusten lisäksi olympiaradion uutiskertaukset pitävät kuulijat kartalla kisojen tapahtumista, tiedotteessa alleviivattiin tarjonnan monipuolisuutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Armanto temppuilee kahdella kanavalla

Tokiossa softball ja baseball palaavat olympialajeiksi, mutta rullalautailu, kiipeily, lainelautailu ja karate ovat mukana ensimmäistä kertaa.

Lizzie Armanto osallistuu rullalautailun park-kilpailuun ja on Tokiossa yksi Suomen suurimmista mitalitoivoista. Armanto on lajinsa pitkäaikainen menestyjä, jonka olympiadebyyttiä voi seurata suorana lähetyksenä TV2:n lisäksi TV5:ssä.

Suomen joukkueen ainoa olympiakultamitalisti Satu Mäkelä-Nummela rikkoo kiekkoja trap-ammunnassa, jota voi seurata TV2:ssa. Nyrkkeilijä Mira Potkonen hankki viisi vuotta sitten Rion kesäkisojen Suomen ainoan mitalin ja puolustaa pronssiaan TV2:n lisäksi Kutonen-kanavalla.

Kamppailulajeissa mielenkiinto kohdistuu myös painimolskille, kun Arvi Savolainen melskaa 97 kilon ja Elias Kuosmanen 130 kilon sarjassa. Suomalaispainijoiden paluuyritystä olympiamitalikantaan voi seurata TV2:ssa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi