Johansson tahditti salibandymiehet murskavoittoon Sveitsistä

Suomen miesten salibandymaajoukkueen Sami Johansson teki neljä maalia. Arkistokuvaa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT-Lehtikuva

Suomen miesten salibandymaajoukkue kukisti lauantaina Sveitsin maalein 9–3 ja avasi voittotilinsä Tshekissä pelattavassa neljän maan turnauksessa. Sami Johansson teki neljä maalia ja Ville Lastikka kolme. Lisäksi Lastikka nappasi syöttöpisteen.

Voitto maistui Johanssonille, koska perjantaina Suomi hävisi Ruotsille 3–8. Tuolloin hän yllätti vastustajan maalivahdin kerran.

–  Tänään olin ihan suht tehokas maalipaikoissa. Se on mun rooli. Hyvä, että onnistuin, Johansson kertoi tiedotteessa.

–  Oltiin alussa heti paremmin hereillä kuin Ruotsi-ottelussa. Eilen nukuttiin alku ihan täysin. Sitä painotettiin tänään kopissa. Alkuun kovaa ja tiivis puolustus, niissä onnistuttiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomi kohtaa sunnuntaina vielä Tshekin. Joukkueet valmistautuvat joulukuussa Suomessa pelattaviin MM-kilpailuihin.

Tenhosen tehominuutit toivat voiton Suomen salibandynuorille

Suomen alle 19-vuotiaiden miesten salibandymaajoukkue kukisti lauantaina Sveitsin maalein 10–3, vaikka oli vaikeuksissa ottelun alkupuolella. Toisessa erässä Daniel Tenhonen teki kolme maalia kuudessa minuutissa ja vei Suomen kaivatulle karkumatkalle. Tenhonen viimeisteli ottelussa kaikkiaan neljä täysosumaa.

–  Alkuun oli vähän tahmaista, ja päästettiin kaveri helpollakin johtoon. Aika laajalla rintamalla onnistuttiin mutta totta kai Daniel Tenhonen erottui neljällä häkillään, Suomen valmentaja Mikko Hernetkoski kommentoi tiedotteessa.

Suomi on voittanut molemmat ottelunsa Tshekissä pelattavassa neljän maan turnauksessa, kun jo perjantaina kukistui Ruotsi. Sunnuntaina Suomi kohtaa isäntämaan.

Suomen salibandynaiset ja -nuoret taipuivat Sveitsille voittolaukauksin

Suomen naisten ja alle 19-vuotiaiden naisten salibandymaajoukkueet joutuivat todistamaan lauantaina Sveitsin pelivireen. Naisten maaottelussa Suomi johti parhaimmillaan 3–1, kun Veera Kauppi kuritti vastustajaa kahdella täysosumalla. Sveitsi punnersi tasoihin ja käväisi 4–3-johdossakin. Sofia Leinon (1+1) maali pelasti Suomen voittolaukauskilpailuun, jonka päätteeksi Sveitsi oli parempi maalein 5–4.

Myös nuorten ottelussa Sveitsi oli etevämpi voittolaukauskilpailun päätteeksi 5–4. Sveitsi johti avauserän jälkeen 3–0, mutta Suomi esitti hienon kirin ja kiipesi tasoihin lopulta kolmannessa erässä. Miisa Turunen teki kaksi maalia, ja Alma Laitila napsi kaksi syöttöpistettä. Voittolaukauskilpailussa kaksikko epäonnistui yrityksissään, mutta sveitsiläisten tarkkuus oli parempi.

Ottelut ovat osa Lempäälässä pelattavia neljän maan turnauksia, joissa ovat mukana myös Ruotsin ja Tshekin naiset ja nuoret.

---

Korjattu klo 22.07: Suomen miesten joukkue kohtaa sunnuntaina Tshekin, ei Ruotsia.