play

Serena Williams palasi Yhdysvaltain avoimissa kotiyleisön lemmikiksi – "Minulla ei ole mitään menetettävää"

 Williams on aiemmin voittanut US Openin kuusi kertaa. LEHTIKUVA/AFP

Williams on aiemmin voittanut US Openin kuusi kertaa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Tenniksen kaikkien aikojen naispelaajan tittelistä kiinni pitävä Serena Williams ei suostu väistymään kilpakentiltä eläkkeelle. Uransa viimeistä grand slam -turnausta Yhdysvaltain avoimissa pelaava Williams pudotti keskiviikkona jatkosta maailmanlistan kakkosen Anett Kontaveitin 7–6 (7–4), 2–6, 6–2 ja jatkaa kolmannelle kierrokselle.

Williams, 40, on voittanut grand slam -kiertueella kaksinpelimestaruuden 23 kertaa. Mestaruuksista ensimmäinen heltisi New Yorkissa syksyllä 1999 vain 17-vuotiaana, joten Yhdysvaltain avoimilla on Willliamsille erityinen merkitys.

Hävittyään virolaiselle Kontaveitille toisen erän Yhdysvaltain Williams mursi päätöserässä vastustajansa syötön kahdesti. Vaikka lukuisista loukkaantumisista kärsineen Williamsin sijoitus kaksinpelin maailmanlistalla on romahtanut portaalle 605, keskiviikkona hänellä oli parhaimpien päiviensä taisteluilme päällä.

–  Tiedätte, että tämän osaan parhaiten, kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan Williams, jonka hurmosta Arthur Ashe -kentän yleisö kunnioitti lopussa katsomossa seisaaltaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vastustajaansa yli 14 vuotta nuorempi Kontaveit myönsi järkkyneensä Williamsia raivokkaasti kannustaneen kotiyleisön pauhussa.

–  Olin varautunut siihen (kannustukseen), mutta sittenkin se yllätti minut. En ollut kokenut moista, Kontaveit sanoi.

Williams kohtaa kolmannella kierroksella maailmanlistalla sijalla 46 olevan, 29-vuotiaan australialaisen Ajla Tomljanovicin.

Ei turhaa puristusta

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Williams vihjasi elokuun alussa, että US Open olisi hänen uransa viimeinen grand slam -turnaus. Hän on kuitenkin myöhemmin puhunut lopettamissuunnitelmistaan arvoitukselliseen sävyyn.

–  Minulla ei ole mitään todistettavaa, ei mitään voitettavaa. Eikä minulla ole mitään menetettävää, Williams kiteytti mottonsa.

Hän on juhlinut kaksinpelimestaruutta US Openissa kuudesti ja voi tutuilla kentillä edetä turnauksessa pitkällekin.

–  En ole viime aikoina pelannut monta ottelua, mutta olen harjoitellut todella hyvin. Parissa viime ottelussani täällä palaset ovat loksahtaneet kohdalleen, Williams sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miesten kaksinpelissä turnauksen venäläinen ykkössijoitettu Daniil Medvedev kukisti toisella kierroksella puolihuolimattomasti Ranskan Arthur Rinderknechin 6–2, 7–5, 6–3.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi