play

Tieto siirrosta Utahiin tuli Lauri Markkaselle kesken Playstation-pelin

Suomen Lauri Markkanen ottelun Suomi-Puola jälkeen Prahassa tänään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomen Lauri Markkanen ottelun Suomi-Puola jälkeen Prahassa tänään. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

STT-Lehtikuva

Lauri Markkanen sai torstai-iltana tiedon siirrostaan NBA-koripalloliigan Utah Jazziin kesken Playstation-pelin, jota Markkanen pelasi yhdessä Suomen EM-joukkueen Ilari Seppälän ja Sasu Salinin kanssa. Markkanen huomasi Twitteristä, että Donovan Mitchell on siirtymässä Cleveland Cavaliersiin, jossa Markkanen pelasi viime kauden.

–  Olimme eri huoneissa. Mikin kautta sanoin, että oho, saatiin Donovan Siinä vaiheessa ei luettu nimiä mitä siinä on. Sitten mun puhelin soi. Kyllä sen arvasi. Aika tunteellinen hetki. Ei ollut mitään hajua. Kyllä sitä joutui vähän prosessoimaan, Markkanen kertoi Prahassa Suomen voitettua Puolan.

Markkasen puhelimeen soitti Clevelandin koripallojohtaja Koby Altman.

(Elias) Valtonen taisi mun puolesta pelata pelin loppuun. Kyllä se oli vaikea paikka. Tykkäsin olla Clevelandissa, Markkanen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Millainen puhelu Altmanin kanssa oli?

– Se on osa bisnestä, se on vaikea puhelu. En viitsi yksityiskohtia siitä sanoa, mutta keskusteltiin asiasta. En siinä itse pystynyt paljoa sanomaan. Se oli aika shokki. Itse en varmaan monta sanaa sanonut, Markkanen kertoi.

Markkanen sanoi, että rauhoittuminen puhelun jälkeen vei aikaa.

– Sitten alkaa miettiä, miten saadaan meidän kamat Clevelandista. Uudet ihmiset, uusi kaupunki, mutta odotan innolla. Se on hyvä mahdollisuus mulle taas.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pelaajakaupan yllättävyyttä kuvasi myös se, että Clevelandin päävalmentaja J.B. Bickerstaff kävi elokuussa Suomessa tervehtimässä Markkasta.

– Varmaan se tuli hänellekin puskista.

"Ymmärrän bisneksen"

Markkanen korosti, että hän viihtyi erinomaisesti Clevelandissa ja ettei siirto jättänyt mitään hampaankoloon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Minulla ei ole mitään huonoja fiiliksiä. Ymmärrän bisneksen. Tullaan varmaan olemaan yhteyksissä. No hard feelings, Markkanen sanoi.

Vuosi sitten Markkanen myytiin Chicagosta Clevelandiin, mutta tuo siirto tapahtui hänen omasta halustaan. Utahissa Markkanen joutuu joukkueeseen, joka on myynyt viime kauden tähtensä ja aloittaa jälleenrakennusprojektin.

–  En muuttaisi mitään, koska henkisesti kasvoin siellä (Chicagossa) paljon, mutta viimeiset puolitoista vuotta siellä olivat aika vaikeat. Kiitin Clevelandia, he saivat minut taas tykkäämään koriksesta tosi paljon ja saivat fiiliksen ylös.

Markkanen kertoi, että siirto Utahiin pyörii hänen mielessään, mutta ei häiritse peleihin keskittymistä.

– Kyllä sitä varmaan prosessoi vieläkin vähän. Se tässä koripallossa on kaunis asia, että kun astuu kentälle, ei ajattele mitään. Kyllä se ennen peliä oli mielessä ja puhelin soi koko ajan. Yritetään selvittää, mihin me muutetaan ja mihin päiväkotiin lapset menee. Se tulee kuitenkin nopeasti heti kun Eurobasket loppuu. Sitä käsittelee koko ajan, mutta kun menee kentälle, se ei ole hidaste.

Markkanen kertoi harjoitelleensa fokuksen siirtämistä arkiasioista peliin.

–  Olen tehnyt henkisen valmentajan kanssa hommia, että saan aikaan sellaisen switchin (vaihdon) aivoissa että pystyy kääntämään pelifokuksen salamannopeasti. Kun peli alkaa, ei siinä käy mikään muu mielessä kuin voittaminen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi