play

Liperiläislähtöinen Urho Vaakanainen ehti hetken juhlia NHL-uran avausmaalia

Urho Vaakanainen arkistokuvassa viime tammikuulta.

Urho Vaakanainen arkistokuvassa viime tammikuulta. Kuva: Sean M. Haffey / Lehtikuva

STT

Anaheim Ducksia edustava jääkiekkopuolustaja Urho Vaakanainen ehti keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa juhlia hetken NHL-uransa ensimmäistä maalia.

Lopulta paljastui, että kiekko painui Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saroksen (17 torjuntaa) selän taakse Adam Henriquen ohjaamana.

Liperiläislähtöinen Jokipoikien kasvatti Vaakanainen painotti ottelun jälkeen voiton tärkeyttä. Anaheim nousi 0–2-takaa-ajoasemasta 3–2-voittoon. Hän nappasi päätöserässä syöttöpisteen myös Radko Gudaksen 2–2-tasoitukseen, joten peliesitys oli varsin onnistunut.

–  Olimme sitkeitä. Emme pelanneet parasta peliämme, mutta tiesimme, että meillä on mahdollisuus voittoon, Vaakanainen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Divisioonassaan neljäntenä olevan Anaheimin toinen peräkkäinen voitto tuli tälle kaudelle tutulla kaavalla, kun joukkue nousi jo kuudennen kerran takaa-ajoasemasta voittoon.

–  Tämä on ollut trendi tällä kaudella. Meidän on täytynyt taistella itsemme mukaan peliin jokaisessa ottelussa, mutta meillä on joukkueessa paljon taitoa ja tiedämme, että pystymme nousemaan mukaan peliin, Vaakanainen paalutti.

Boston Bruins varasi Vaakanaisen ensimmäisellä kierroksella vuonna 2017, mutta esimerkiksi loukkaantumiset ovat hidastaneet 24-vuotiaan puolustajan läpimurtoa taalajäillä. Hänelle on kertynyt kuuden kauden aikana vaatimattomat 79 runkosarjaottelua pistein 0+13=13.

Vaakanainen siirtyi Anaheimiin vuonna 2022 ja on pelannut tällä kaudella 11:ssä joukkueen 15 ottelusta.

Päävalmentaja Greg Cronin oli tyytyväinen, kun puolustajat Gudas ja Vaakanainen nousivat esiin ratkaisuhetkillä. Gudas tarjoili Vaakanaiselle kiekon vetopaikkaan, josta voittomaali syntyi.

–  Olen sanonut koko kauden, että takalinjoilta tarvitaan tulitukea. Gudas ja Vaakanainen ovat olleet epäonnisia hyökkäyspelissä mutta onnistuivat nyt.

Kaksikko ei lukeudu Anaheimin kiekollisiin tähtipuolustajiin, mutta kirin 1–2-kavennuksellaan aloittanut Cam Fowler on sellainen.

–  En välitä kuka tekee maalit, kunhan vain saamme tulitukea takalinjoilta, päävalmentaja painotti.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi