play

Toimitusjohtaja paljasti karun totuuden: "Maaliskuussa Barcelona oli konkurssikypsä"

STT-Lehtikuva

Jalkapalloseura Barcelonan talousvaikeudet ovat olleet otsikoissa pitkään, mutta keskiviikkona seuran toimitusjohtaja Ferran Reverter paljasti karun totuuden. Reverterin mukaan seura oli "teknisesti ottaen konkurssikypsä", kun Joan Laporta valittiin toista kertaa espanjalaisen suurseuran puheenjohtajaksi viime maaliskuussa.

Silmiinpistävästi Barcelona nöyrtyi talouskurimuksessaan, kun seuran ykköstähti Lionel Messi vaihtoi ennen kauden alkua Ranskan liigan suurseuraan PSG:hen. Siirron syy oli ilmeinen: Barcelonalla ei ollut enää varaa pitää Messiä seuran riveissä.

Seuran maaliskuussa valittu uusi johto peri hoidettavakseen 1,35 miljardin euron velat ja mahdottomiksi paisuneet edustusjoukkueen palkkakulut. Toimitusjohtaja Reverterin mukaan palkkakulut kasvoivat vuodesta 2016 vuoteen 2020 peräti 61 prosentilla, 471 miljoonasta 759 miljoonaan euroon.

Laporta otti vastuun Josep Maria Bartomeun erottua puheenjohtajan tehtävästä vuosi sitten lokakuussa. Puheenjohtajavaalia viivästyttivät muun muassa koronarajoitukset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Jos Barcelona olisi osakeyhtiö, sen toiminta olisi lopetettu talousvaikeuksien takia, Reverter arvioi tiedotustilaisuudessa, jossa hän valotti kirjanpitokonserni Deloitten tekemän tarkastuksen tuloksia.

–  Maaliskuussa olimme teknisesti konkurssissa, mutta urheiluseurana pystyimme järjestelemään velkojamme, toimitusjohtaja kertoi.

Hänen mukaansa seuralla oli vaikeuksia maksaa palkkoja, koska tulot olivat lähes nollassa.

Viime kaudella Barcelona teki tappiota 481 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi