play

Tapparalle toinen kiinnitys Kanada-maljaan – Charles Bertrand ratkaisi onnekkaasti jatkoerässä

Tapparan Christian Heljanko. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Tapparan Christian Heljanko. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

STT-Lehtikuva

Tampereen Tappara nappasi toisen voittonsa miesten jääkiekkoliigan finaalisarjassa, kun joukkue haki lauantaina Turun Palloseurasta 2–1-vierasvoiton. Ratkaisu syntyi ensimmäisessä jatkoerässä, kun Charles Bertrandin laukaus kimposi onnekkaasti TPS:n pelaajasta maaliin. Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 2–0, ja seuraava ottelu pelataan maanantaina Tampereella. Mestariksi yltää neljällä voitolla.

Tappara oli avauserässä niskan päällä ja teki selvästi enemmän töitä kuin kotijoukkue. TPS lähti varovaisen oloisesti liikkeelle, eikä joukkueen kiekollinen peli sujunut. Tapparan painostus tuotti tulosta erän lopulla, kun Waltteri Merelä onnistui maalin edustalta sijoittamaan kiekon TPS-vahti Andrei Karejevin selän taakse.

TPS pääsi toisessa erässä peliin mukaan, mutta tasoitusmaali jäi syntymättä. Turkulaiset pääsivät kaksi kertaa yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet tulosta. TPS:n ylivoimapeli takkusi pahasti jo välieräsarjassa Ilvestä vastaan.

"Tasainen ja kova taistelu"

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmannen erän lopulla Juuso Pärssinen huudatti Turkuhallin loppuunmyytyä katsomoa, kun mies nosti Markus Nurmen loistosyötöstä kiekon Tapparan maaliin.

–  Tasainen ja kova taistelu. Pääsimme vasta toisessa erässä vauhtiin, mutta ylivoimapeli ei vaan tunnu onnistuvan. Onneksi usko ei päätöserässä loppunut, ja saimme tasoitusosuman. Harmittaa todella, että voitto jäi tulematta, koska pelasimme yhden kauden parhaista peleistämme, Pärssinen sanoi.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas totesi, että TPS pelasi selvästi paremmin kuin sarjan avausottelussa keskiviikkona.

–  Selkeä tasonnosto peliimme, mutta tehokkuus jäi vielä toteutumatta. Hyökkäyspeli sujui mallikkaasti, ja pystyimme voittamaan kaksinkamppailuja kiitettävästi. Sarja on vielä nuori, ja meillä kyllä riittää taistelutahtoa tuleviin otteluihin, Ahokas lupasi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi