play

Naisleijonat ontuu sijoitusotteluihin – Tshekki nöyryytti Suomen MM-puolivälierässä

Suomi hävisi Tshekille puolivälieräottelun MM-kisoissa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomi hävisi Tshekille puolivälieräottelun MM-kisoissa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Kohu olympialaisten maalivahtivalinnoista, kohu päävalmentaja Pasi Mustosen yllätyslähdöstä kesken olympialaisten, vaikean olympiataaperruksen jälkeen iloinen pronssihymy, kohu kesken MM-kilpailujen alkusarjan tähtihyökkääjä Susanna Tapanin lähdettyä ystävänsä häihin ja shokkitappio puolivälierässä Tshekille.

Muun muassa näistä aineksista koostuu Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kausi 2021–22, joka päättyy viikonloppuna MM-kilpailujen sijoitusotteluissa.

Suomi pelaa Tanskassa mitalien sijaan sijoista 5–8, koska Tshekki voitti torstai-iltana Suomen maalein 2–1 jatkoajalla ja päätti Naisleijonien komean mitalipelien sarjan.

Kapteeni Jenni Hiirikosken mukaan joukkueella on ollut kaikesta kohusta huolimatta työrauha.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Turha keksiä selityksiä. Peilistä löytyy syy siihen, miksi olemme tässä.

–  Hyvää tulosta lähdimme tähänkin turnaukseen hakemaan, joten turha keksiä selityksiä.

"Aurinko nousee huomennakin"

Ennen Frederikshavnin synkkää iltaa Suomi oli jäänyt arvokilpailujen mitalipelien ulkopuolelle vain Sotshin olympialaisissa 2014, jolloin Ruotsi oli vahvempi puolivälierässä. Vuoden 2017 MM-kilpailuista alkaen Suomi ylsi mitaleille viisissä arvokilpailuissa peräkkäin huipennuksena hopea MM-kotikisoissa 2019.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt mitalihaaveet karisivat, ennen kuin sekava maajoukkue sai pelinsä minkäänlaiseen kuntoon.

Hiirikoski oli kentällä jatkoaikamaalin syntyessä, kyyristyi jään pintaan ja painoi kasvonsa kämmeniinsä. Pitkäaikainen maajoukkuetoveri Michelle Karvinen tuli lohduttamaan puolustajaa, joka myönsi pettymyksen olevan Sotshiakin rankempi.

–  Aurinko nousee huomennakin, vaikka tällä hetkellä tuntuu todella surkealta.

–  Tuntuu vielä pahemmalta (kuin Sotshissa). En tiedä, mitä sanoisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Päävalmentaja Juuso Toivola jätti spekuloinnit omaan arvoonsa ja myönsi, että jatkaminen päävalmentajana punnitaan.

Kuinka suuri pettymys tämä on sinulle valmentajaurallasi?

–  Onhan tämä tietenkin suuri pettymys. Tämä kuuluu tähän. En olisi hakeutunut tähän (tehtävään), jos olisin pelännyt. Se on tämän ammatin varjopuoli. Se kävi nyt. Asioilla voidaan spekuloida. Analyysi tehdään pelien jälkeen. Meillä on kaksi tärkeää peliä, jotka pitää hoitaa.

Tejralova ratkaisi

Tshekki vei tällä kertaa työnsä loppuun. Jo vuosi sitten se piinasi Suomea MM-puolivälierässä, jonka Suomi selvitti lopulta 1–0 Anni Keisalan nollapelillä ja Sanni Vanhasen täysosumalla.

Torstai-iltana Frederikshavnin kalsean kylmä ja lähes tyhjä jäähalli tarjosi Naisleijonille puitteet, joissa "kuolemanottelun" tappion tuoma pettymys korostui.

Tshekki oli alusta asti nälkäisempi ja taistelevampi. Suomi kesti avauserässä Hiirikosken jäähyn, mutta ei tarjonnut vastustajaansa parempaa toisen erän ylivoimallaan.

Keisala ja Tshekin maalivahti Klara Peslarova näyttelivät päärooleja, mutta vaaralliset maalintekopaikat jäivät vähiin. Daniela Pejsova yllätti Keisalan pari minuuttia ennen toisen erän päättymistä.

Päätöserässä Naisleijonat kiri tasoihin Noora Tuluksen täysosumalla. Jatkoajalla Aneta Tejralova ei aikaillut vaan laukoi loppulukemat alle minuutin pelin jälkeen.

–  Tshekki tuli vahvasti otteluun ja osoitti pelille luonnetta alussa. Nousimme hyvin mukaan, tasoitimme ja oli paikkoja ratkaista. Lopputulos kertoo tylyn totuuden. Spekuloida voidaan monella asialla, menneistä ja tulevista. Tämä on huippu-urheilua, ja jatkamme matkaa tässä turnauksessa, Toivola sanoi.

"Aika hiljaista oli"

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue hiljeni torstai-iltana ensin kaukalossa ja sen jälkeen vielä pukuhuoneessa Tanskassa pelattavissa MM-kilpailuissa. Tshekki päätti Naisleijonien mitalihaaveet puolivälierän 2–1-jatkoaikavoitolla ja sysäsi Suomen otteluihin sijoista 5–8. Tshekki pelaa lauantaina välierissä.

Päävalmentaja Juuso Toivola oli vaitelias vielä tiedotusvälineiden eteen päästyäänkin, mutta hoiti velvoitteensa.

Mitä puhuitte pukuhuoneessa ottelun jälkeen?

–  Ei siinä hirveästi tuossa vaiheessa ollut sanoja. Meillä oli tietyt sanat, Toivola vastasi STT:n kysymykseen.

–  Keräämme energiaa tuleviin otteluihin. Sen verran kokemus on opettanut, että vaikka kuinka ottaa pattiin, kaikissa tappioissa on voiton siemen.

Käyttikö joku muu kuin sinä puheenvuoroja?

–  Siellä kopissa oli suht hiljaista.

Logosta motivaatiota

Suomi lähti MM-kilpailuihin komeassa mitaliputkessa, kun vuodesta 2017 alkaen kiiltävää oli kertynyt kaksista olympialaisista ja kolmista MM-kilpailuista peräkkäin.

Viikonloppuna Naisleijonat pyrkii voittamaan molemmat sijoitusottelut, jotta paikka MM-kilpailujen tasolohko A:ssa säilyisi. A-lohkosta kaikki pääsevät puolivälieriin, mutta B-lohkosta vain kolme parasta.

–  Tshekki oli tänään maalin verran parempi. Vaikka se kuinka huonolta tuntuu, on se pakko hyväksyä ja mennä eteenpäin, kapteeni Jenni Hiirikoski painotti.

–  Nämä hetket käännetään lisämotivaatioksi jatkossa.

Hiirikoski, 35, on joukkueen konkari ja tärkeässä roolissa muiden kokeneiden pelaajien kanssa sytyttämässä joukkuetta ja käsittelemässä vaikeaa tilannetta. Hänen mukaan lisälatausta ei juuri tarvita.

–  Motivaatio lähtee tästä logosta, jota täällä kannetaan, Hiirikoski painotti ja hypisteli pelipaitansa rinnassa olevaa Suomen jääkiekkoliiton leijonalogoa.

–  Pelaamme kunnialla kaikki pelit ja haemme parhaan tuloksen, joka on saatavissa.

Myös hän allekirjoitti päävalmentaja Toivolan näkemyksen pukuhuoneen tunnelmasta.

–  Kyllä siellä aika hiljaista oli tällä kertaa, 14. MM-kilpailuissaan pelaava Hiirikoski sanoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi