play

Montreal pudotti Winnipegin jatkosta 3–2-voitolla – Artturi Lehkosen maali siivitti joukkueen ottelusarjan 4–0-voittoon

Montreal Canadiens pudotti Winnipeg Jetsin jatkosta voittamalla ottelusarjan 4–0. Viimeisessä ottelussa Montreal kaatoi Winnipegin 3–2 jatkoajalle venyneessä tasaisessa kamppailussa. LEHTIKUVA/AFP

Montreal Canadiens pudotti Winnipeg Jetsin jatkosta voittamalla ottelusarjan 4–0. Viimeisessä ottelussa Montreal kaatoi Winnipegin 3–2 jatkoajalle venyneessä tasaisessa kamppailussa. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Jääkiekon NHL:ssä Montreal Canadiens on pudottanut Winnipeg Jetsin jatkosta voittamalla ottelusarjan lyhintä tietä 4–0. Viimeisessä ottelussa Montreal kaatoi vierailleen Winnipegin 3–2 jatkoajalle venyneessä tasaisessa kamppailussa.

Montrealia siivitti jatkoon Artturi Lehkosen ensimmäisen erän lopulla tekemä maali, joka oli joukkueen toinen. Muut jäillä olleet suomalaiset jäivät pisteittä. Lehkosen joukkuetovereina olivat Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia. Vastapuolen ainoa suomalainen oli Kristian Vesalainen.

Montreal aloitti ottelun vahvasti ottamalla 2–0-johdon ensimmäisessä erässä, mutta kamppailu kävi tasaiseksi Winnipegin ryhdistäytyessä toisessa erässä tasoittamaan. Molemmat maalit olivat yhdysvaltalaisen Logan Stanleyn käsialaa. Kolmas erä oli asemasotaa, jossa maaleja ei kertynyt kummallekaan leirille. Ottelu ratkesi lopulta vasta jatkoajalla Tyler Toffolin maaliin.

–  Kaikki pelaajamme ovat vireessä ja pelaavat oikealla tavalla, joten ei ole väliä, kuka ratkaisee. Totta puhuen pelaamme kaikki parasta jääkiekkoamme oikeaan aikaan, jatkoaikasankari Toffoli kertoi .

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kanadalaisjoukkueilla kuiva kausi

Voitollaan Montreal nousi Kanadan divisioonan voittajaksi, mikä tuli monelle yllätyksenä, sillä joukkue lähti pudotuspeleihin divisioonan neljänneksi sijoitettuna.

Pudotuspelien välierävaiheessa Montreal kohtaa voittajan Coloradon ja Las Vegasin välisestä sarjasta. Välierissä joukkueet ovat uuden edessä, sillä tällä kaudella pelejä on pelattu vain oman divisioonan sisällä.

–  Meillä on yhä paljon töitä edessä. On hyvä, että pääsemme taistelemaan parhaita vastaan. He (Colorado ja Vegas) ovat parhaiden joukossa tässä liigassa, kesken kauden joukkueen päävalmentajaksi noussut Dominique Ducharme totesi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Montrealin edellisestä liigamestaruudesta on jo liki 30 vuotta. Seura juhli Stanley Cupia viimeksi vuonna 1993, eikä yksikään kanadalaisjoukkue ole sen jälkeen nostanut himoittua pokaalia.

Tuukka Raskin muuri ei pitänyt - Boston työnnettiin kuilun partaalle

Aiemmin tiistaiaamulla Suomen aikaa pelatussa ottelussa Boston Bruins hävisi New York Islandersille maalimyrskyssä, jossa kiekko heilutti verkkoa peräti yhdeksän kertaa ottelun aikana, viidesti Bostonin maalilla ja neljästi New Yorkin päädyssä.

Bostonin maalia vahtinut Tuukka Rask torjui 12 laukausta, mutta neljä pääsi läpi. Kolmannen erän alussa Rask vaihdettiin yhdysvaltalaiseen maalivahti Jeremy Swaymaniin, joka torjui kahdesti ja päästi yhden laukauksen läpi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kentän toinen suomalainen, New Yorkille pelaava Leo Komarov jäi pisteittä. New Yorkin viidestä maalista kolme syntyi ylivoimalla. Tasakentällisistä 12 laukauksesta Bostonin maaliin Rask torjui 11.

Tuhoisa toinen erä

Alkupuolella ottelu näytti vielä tasaiselta ja Boston pääsi hyvään vauhtiin tshekkihyökkääjä David Pastrnakin heilutettua New Yorkin verkkoa jo toisella peliminuutilla. New Yorkin kanadalaishyökkääjä Mathew Barzal teki kuitenkin tasoitusmaalin ylivoimalla ennen ensimmäisen erän päättymistä.

Toisessa erässä pelionni kääntyi täysin Bostonia vastaan New Yorkin takoessa kolme maalia Bostonin yhtä kohden. Maaleista kaksi syntyi ylivoimalla.

Bostonin onni näytti kääntyvän kolmannessa erässä ja maaleja syntyi kaksi New Yorkin yhtä kohden, mutta se ei enää riittänyt kääntämään laivan suuntaa.

Bostonin yrittämisen puutteesta tappio ei jäänyt kiinni, sillä New Yorkin maalia vahtinut venäläispelaaja Semjon Varlamov sai todella huhkia. Maalin suuntaan lauottiin kaikkiaan 44 laukausta, joista Varlamov torjui yhdeksän kymmenestä.

New York johtaa ottelusarjaa nyt 3–2, eli se on vain voiton päässä jatkoon pääsystä. Kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain torstaina Suomen aikaa, ovat Bostonin kohtalon hetket käsillä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi