play

Suomelta hieno alku miesten EM-lentopalloon – Kroatia jäi jyrän alle

Kuva: Lehtikuva/Bulgarian News Agency

STT

Suomi avasi lentopallon miesten EM-lopputurnauksen komeasti keskiviikkoiltana, kun Kroatia kaatui tylyn puhtaasti 3–0 (25–19, 25–19, 25–22) Bulgarian Varnassa pelattavassa EM-alkulohko B:ssä.

Suomi hallitsi ottelua alusta alkaen ja hoiti kaikki kolme erää varmasti, riehaannuttaen katsomossa viihtyneet arviolta noin 1  500 suomalaiskannattajaa. Suomi on lohkon avauskierroksen jälkeen kärkipaikalla, sillä muissa otteluissa Espanja voitti tiistaina Bulgarian 3–1 ja Slovenia keskiviikkona Ukrainan 3–1. Lohkon neljä parasta pääsee pudotuspeleihin.

Kapteeni Eemi Tervaportti johti nuorta Suomen joukkuetta upeasti. Joonas Jokela teki pisteet 11/+8, Luka Marttila 11/+6 ja Niko Suihkonen 10/+5. EM-ensikertalaiset Alexej Zhbankov ja Miika Haapaniemi puolestaan hyökkäsivät 12/15, ja libero Voitto Köykkä johti takakenttää mainiosti.

Päävalmentaja Joel Banks oli syystäkin iloinen Ylen tv-haastattelussa voiton jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Aivan ihmeellistä. Meidän kokemattomuudesta on puhuttu (kuusi EM-ensikertalaista), paljon nuoria, mutta eivätkö he pelanneetkin hyvin! Voitto oli tärkeintä, ja nuorille jätkille hyvää kokemusta lisää, ja 3–0 siihen vielä bonuksena, Banks sanoi.

Suomelle tulee seuraavaksi vastaan kotijoukkue Bulgaria torstai-iltana. Vastassa on avauspelissään pettynyt ja sitä myöten hyvin nälkäinen joukkue. Fanaattinen kotiyleisö tuo oman ja äänekkään lisämausteensa otteluun.

–  Tuo tulos (Bulgarian tappio Espanjalle) oli pahin mahdollinen meille. Hienoa Espanjalle, he pelasivat hienon pelin, mutta meille tulee torstaina aivan hirvittävä tunnelma vastaan. Se tuo haastetta, ja kyllä Bulgaria on muutenkin täynnä näyttämisen halua. Meidän on oltava valmiita tuohon haasteeseen ja uskallettava pelata omaa peliämme, Banks pohti torstaita.

–  Paineita on nyt vähän poissa, kun voitimme (Kroatian). Nyt voimme pelata Bulgariaa vastaan vapautuneimmin mielin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi