play

Saksa kaatoi Susijengin MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa, Suomi aloittaa alemman jatkolohkon ylihuomenna

Kuva: Lehtikuva

STT

Suomi hävisi Saksalle pistein 75–101 koripalloilun MM-kisojen E-alkulohkon viimeisessä ottelussaan Okinawassa.

Suomen paras korintekijä oli Olivier Nkamhoua 14 pisteellä. Lauri Markkanen ja Ilari Seppälä heittivät 12 pistettä. Markkasen pisteet syntyivät pelitilanneheittotarkkuudella 3/11.

Suomi oli tehnyt Japani-ottelusta kaksi muutosta aloitusviisikkoonsa. Miro Little aloitti Suomen pelinjohtajana ja Elias Valtonen oli noussut Nkamhouan tilalle aloitukseen.

Suomi pelasi aiempaa pienemmillä viisikoilla. Kun Valtonen meni vaihtoon, hänen tilalleen tuli Jacob Grandison. Suomi peluutti myös Edon Maxhunia ja Ilari Seppälää yhtä aikaa takakentällään.

Lauri Markkasen ottelun ensimmäiset pisteet syntyivät vapaaheittoviivalta ja veivät Suomen 9–8-johtoon runsaan viiden minuutin kohdalla. Saksan Daniel Theis aloitti Markkasen vartijana.

Hitaan alun jälkeen Suomi meni 22–17-johtoon Mikael Jantusen nopeasta hyökkäyksestä nostamalla lay upilla ja pakotti Saksan aikalisään 1.33 minuuttia ennen neljänneksen loppua. Ensimmäisen jakson jälkeen Suomi johti 22–19.

Toisen jakson puolivälissä Saksa meni Andreas Obstin kolmosella 37–27-johtoon ja pakotti Suomen aikalisälle, jonka jälkeen Suomi siirtyi paikkapuolustukseen. Toisen neljänneksen lopulla Suomi peluutti ensimmäisen kerran Nkamhouaa ja Markkasta yhtä aikaa.

Kolmas neljännes alkoi Saksan 8–0-nykäyksellä reilussa puolessatoista minuutissa, jonka jälkeen Markkanen siirtyi vaihtoon aikalisällä. Kun Markkanen tuli takaisin kentälle, neljännestä oli jäljellä enää 3.02 minuuttia ja Saksan johto 71–53.

Viimeisen neljänneksen alussa Saksa johti 76–55. Markkanen poistui kentältä, kun loppusummeriin oli 7.22 minuuttia ja Saksa jo 81–55-johdossa.

Saksan ykköstähti Franz Wagner oli edelleen sivussa Japani-ottelussa loukkaantuneen nilkan takia.

Suomella panoksena MM-kisojen viimeisissä peleissä on paikka ensi kesän olympiakarsintaturnauksiin. Suomi pelaa vielä kaksi alemman jatkolohkon ottelua.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi