play

Huuhkajien MM-karsintalohko käy yhä kiehtovammaksi – Maailmanmestari Ranska sai tyytyä Kiovassa pisteeseen, Ukrainalle jo viides perättäinen tasapeli

Ranskan Paul Pogba ja Ukrainan Vitalij Mykolenko kamppailevat pallosta MM-karsintaottelussa. Lehtikuva/AFP

Ranskan Paul Pogba ja Ukrainan Vitalij Mykolenko kamppailevat pallosta MM-karsintaottelussa. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Jalkapallon miesten MM-karsinnoissa samassa lohkossa Suomen kanssa pelaavat Ukraina ja Ranska ottelivat 1–1-tasapelin Kiovassa.

Ukraina on pelannut kaikki viisi karsintaotteluaan tasan ja on näin viidessä pisteessä, tasapisteissä kaksi ottelua vähemmän pelanneen Huuhkajien kanssa. Ranska johtaa lohkoa kerättyään viidestä ottelusta yhdeksän pistettä. Ylivoimaisesta ennakkosuosikin asemastaan huolimatta Ranskakin on voittanut vasta kaksi ottelua.

Ranska on yhä suosikki D-lohkon voittajaksi, mutta etenkin lohkon kakkossijasta näyttää kehkeytyvän lukuisten tasapelien myötä erittäin kiehtova taistelu.

Mykola Shaparenko vei kotijoukkueen johtoon juuri ennen taukoa, mutta Anthony Martial toi hallitsevan maailmanmestarin Ranskan tasoihin, kun toista puoliaikaa oli takana vain muutama minuutti. Maaottelumaali on Manchester Unitedissa pelaavalle Martialille uran toinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Huuhkajat kohtaa seuraavassa ottelussaan tiistaina Ranskan vieraissa.

Tanska lähestyy MM-paikkaa

Karsintojen F-lohkossa Tanska jatkoi voittokulkuaan. Tanska on voittanut kaikki viisi otteluaan ja on selvä suosikki suoran MM-kisapaikan ottajaksi lohkosta.

Lauantaina voitto oli tosin tiukassa, sillä emämaa Tanska oli vähällä jäädä maalittomaan tasapeliin Färsaarten vieraana. Färsaarten sitkeän puolustustaistelun päätti vasta Jonas Windin 1–0-voittomaali 85. minuutilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tanskan etumatka lohkokakkoseen Israeliin on viisi pistettä. Israel esiintyi lauantaina vakuuttavasti murskaamalla Itävallan kotonaan Haifassa 5–2.

Hollannin ja Turkin taistelu G-lohkon kärkisijasta jatkui. Hollanti jyräsi Montenegron kotonaan Eindhovenissa 4–0 ja Turkki kukisti vieraissa Gibraltarin maalittoman avausjakson jälkeen 3–0. Barcelona-tähti Memphis Depay iski Hollannille kaksi maalia ja kasvatti samalla maaottelumaaliensa määrän 30:een.

Tulosten myötä Turkki pysyi lohkoykkösenä pisteen erolla Hollantiin ja Norjaan, joka löi lauantaina Latvian vieraissa 2–0. Norjan voittomaalin teki pilkulta tähtihyökkääjä Erling Braut Håland. Paljon on pelissä tiistaina, jolloin Hollanti isännöi Turkkia Amsterdamissa.

Tasainen kamppailu on meneillään myös H-lohkossa, jossa Venäjä ja Kroatia jatkavat tasapisteissä lohkon kärjessä. Venäjä voitti lauantaina Kyproksen vieraskentällä 2–0 ja edellisten MM-kisojen hopeamitalisti Kroatia Slovakian vieraskentällä 1–0 Marcelo Brozovicin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tekemällä osumalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

A-lohkon kärkipaikasta taas vääntävät Serbia ja Portugali, jotka ovat molemmat 10 pisteessä. Serbia nousi Portugalin rinnalle leikittelemällä 4–1-voiton Luxemburgista.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi