play

Ukraina tavoittelee jalkapallon MM-lopputurnauspaikkaa: "Annamme kaikkemme"

Oleksandr Petrakov (vas.) on Ukrainan päävalmentaja. LEHTIKUVA/AFP

Oleksandr Petrakov (vas.) on Ukrainan päävalmentaja. LEHTIKUVA/AFP

STT-Lehtikuva

Loppuvuodesta Qatarissa pelattavaan jalkapallon miesten MM-lopputurnaukseen haetaan viimeistä eurooppalaisjoukkuetta, kun maanosan MM-jatkokarsinta saadaan valmiiksi tällä viikolla. MM-unelma elää vielä Ukrainassa, Skotlannissa ja Walesissa.

Jatkokarsinnan avauspeli otellaan keskiviikkona, kun Ukraina ja Skotlanti kohtaavat skottien jalkapallopyhätössä Hampden Park -stadionilla Glasgow'ssa. Ottelun voittaja kohtaa jatkokarsinnan päätöspelissä Walesin 5. kesäkuuta Cardiffissa, ja tuon ottelun voittaja saa paikan Qatarin MM-lopputurnaukseen 21. marraskuuta–18. joulukuuta.

Ukrainan ja Skotlannin ottelu piti pelata 24. maaliskuuta, mutta kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa siirsi sen Ukrainan pyynnöstä Venäjän hyökättyä maahan. MM-jatkokarsintoihin myös päässyt Venäjä suljettiin kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan toimesta.

Ukrainalaisilla ei ole vaikeuksia löytää motivaatiota Skotlanti-peliin. Joukkue ei ole pystynyt harjoittelemaan kotimaassaan, ja ryhmä on pysytellyt viime viikot harjoitusleirillä Sloveniassa. BBC kertoo, että viime viikolla joukkueen luona vieraili 150 sotaa paossa olevaa ukrainalaislasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ukrainalaiset haluavat palata kotimaahan, mutta Ukrainassa on yhä vaarallista, etenkin lapsille ja naisille. Joten toivon kärsivällisyyttä kaikilta. Uskomme armeijamme tuovan rauhan maahamme. Ja me pelaamme Glasgow'ssa, ja voin vakuuttaa, että pelaajat tekevät kaikkensa päästäkseen MM-turnaukseen, Ukrainan valmentaja Oleksandr Petrakov sanoo BBC:n mukaan.

–  Voin luvata koko Ukrainan kansalle, että annamme kaikkemme, jotta he voivat olla meistä ylpeitä. Ehkä he voivat hymyillä hetken, toteaa puolestaan Ukrainan tähtipelaajiin lukeutuva Manchester Cityn Oleksandr Zintshenko.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi