play

Vaahteranlehti ei vapissut Tanskassa: Kanada voitti jääkiekon naisten MM-kultaa

STT-Lehtikuva

Kanada saavutti toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden ja kolmannen peräkkäisen arvoturnausvoiton myöhään sunnuntai-iltana Tanskassa päättyneissä jääkiekon naisten MM-kilpailuissa.

Kanada kukisti loppuottelussa Yhdysvallat maalein 2–1. Brianne Jenner viimeisteli vaahteranlehtipaitojen molemmat täysosumat.

Yhdysvallat voitti 2015–2019 viisi arvoturnausta, mutta viime vuoden MM-kilpailuista lähtien Kanada on ollut lyömätön. Se voitti vuosi sitten kotikisojensa loppuottelussa Yhdysvallat, toisti tempun Pekingin olympialaisissa ja vielä Herningissä.

Maailmanmestaruus on Kanadalle kaikkiaan 12:s. Naisten MM-kilpailuja on pelattu vuodesta 1990 alkaen. Yhdysvallat on kahminut yhdeksän maailmanmestaruutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Olympiaohjelmaan naisten jääkiekkoturnaus liitettiin 1998. Kanada on voittanut viisi ja Yhdysvallat kaksi olympiakultaa.

Tshekki mylläsi mitalistien joukkoa uusiksi

Aiemmin päivällä pelatussa pronssiottelussa Tshekki saavutti ensimmäisen mitalinsa naisten arvoturnauksissa. Tshekki voitti Sveitsin 4–2 ja liittyi naisten maailmanlaajuisten arvokilpailujen mitalistiksi Kanadan, Yhdysvaltojen, Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin joukkoon.

Tshekki on viime vuosina osoittanut vaarallisuuttaan ja kiusasi jo vuosi sitten Suomea puolivälierissä, mutta Naisleijonat livahti vielä jatkoon 1–0. Torstaina Frederikshavnissa Tshekki voitti Suomen puolivälierässä 2–1.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sunnuntain pronssiottelussa Natalie Mlynkova kuritti Sveitsiä kahdella täysosumalla.

Ennen Tshekkiä kolmikon Kanada, Suomi ja Yhdysvallat ulkopuolelta mitalien makuun pääsi edellisen kerran Venäjä, joka oli kolmas 2016.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi