play

Slovenian EM-kisahistorian ensimmäinen voitto valui käsistä – lohkon jatkopaikoista käydään tiukkaa kamppailua

Serbian Luka Jovic tuuletti tekemäänsä maalia.

Serbian Luka Jovic tuuletti tekemäänsä maalia. Kuva: Miguel Medina

STT-Lehtikuva

Slovenia oli lähellä napata historiansa ensimmäisen EM-ottelun voiton jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa. Serbia oli vastustajana kuitenkin riittävän sinnikäs, kun se tasoitti ottelun tilanteeseen 1–1 aivan ottelun lopussa.

Puolustaja Zan Karnicnik nappasi Slovenian reppuselkään vajaan 70 minuutin kohdalla. Slovenialaispakki sai viimeistellä uransa toisen maajoukkuemaalin tuotuaan pallon itse hyökkäysalueelle ja pelattuaan syötön kautta vielä maalipaikan itselleen.

Serbialle tarjoutui viimeinen mahdollisuus yrittää tasoitusta aivan lisäajan viimeisillä hetkillä, ja kaivattu osuma syntyi katsomosta kentälle lentäneen roskan keskeltä. Luka Jovic pukkasi pallon kulmatilanteesta maaliin ja piti Serbian vielä mukana jatkopaikan metsästyksessä.

–  Me emme aio luovuttaa. Tämä tulos tuli palkintona uskosta, Serbian valmentaja Dragan Stojkovic sanoitti AFP:n mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Englanti ja Tanska pelasivat saman 1–1-tuloksen C-lohkon myöhäisemmässä ottelussa. Harry Kane pääsi naulaamaan Englannin avausmaalin 18. minuutilla Kyle Walkerin taidokkaasta esityöstä.

Tanskan juhlat taas käynnisti Morten Hjulmand, joka tykitti ensimmäisen maalinsa valkoristipaidassa upealla kaukolaukauksella aivan tolpan juureen.

Mestaruussuosikiksikin nimetty, supertähtiä vilisevä Englanti on suoriutunut tähän mennessä riittävän hyvin. Vaikka nimenomaan tähtipelaajat Kane ja Serbia-pelissä osunut Jude Bellingham ovat kirjauttaneet maalit mieheen, on Englannin jatkossa pystyttävä vielä parempaan koko joukkueen voimin, mikäli maata sen ensimmäinen EM-kulta kiinnostaa.

C-lohkon jatkoon menijöiden osalta Englanti on vahvimmilla neljällä pisteellä, kun lohkossa kaikki pelaavat vielä yhden ottelun.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kolmen muun maan osalta peli on vielä auki. Tanska ja Slovenia ovat kahdessa pisteessä, kun kummatkin ovat pelanneet ensimmäisissä kahdessa ottelussaan tasapelin. Yhden pisteen Slovenialta napannut Serbia kohtaa viimeisessä lohko-ottelussaan Tanskan, ja Slovenia pyrkii ryöstämään pisteitä Englannilta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi