play

Wilma Murron 16:s taivutus toi voiton Saksassa – "Olin aika naatti"

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto päätti kilpailukautensa voittoon Saksassa. (arkistokuva)
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto päätti kilpailukautensa voittoon Saksassa. (arkistokuva) LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto päätti kilpailukautensa voittoon Saksassa. Hän varmisti sunnuntaina voiton kilpailun 16. hypyllä ja ylitti 460.

–  Ei taaskaan ollut mikään helppo kisa. Olin aika naatti jo kisapaikalle tullessa. Mutta ajattelin, että tämä on kauden viimeinen urheilusuoritus. Annetaan mennä se mikä lähtee, Murto kertoi Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Hän ylitti ensimmäisellä yrityksellä vain korkeuden 420. Muissa korkeuksissa 410, 430, 440, 445 ja 460 hän tarvitsi kolme yritystä.

–  Ilmeisesti tarvitsin ylityksiin sen viimeisen yrityksen tuoman ekstra-adrenaliinin. Hypyt paranivat kilpailun loppua kohden, mutta koko rahan edestä tuli hypättyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Elokuussa Münchenissä EM-kultaa juhlinut Murto päihitti Beckumissa Ukrainan Marina Kylypkon 20 sentillä. Ukrainalainen sai tuloksen 440. Ruotsin Michaela Meijer oli kolmas tuloksella 435.

–  Kilpailussa oli todella hyvä meininki. Oli älyttömän kiva lopettaa kausi tähän kilpailuun, Murto kiitteli seiväshyppääjille räätälöityä "erikoiskilpailua".

Murto sijoittui heinäkuussa MM-kilpailuissa kuudenneksi ja kohotti EM-kilpailuissa Suomen ennätyksen lukemiin 485.

–  Tyytyväinen täytyy kilpailukauteen olla. Ainoa pieni asia, mikä itseäni kaivelee, on että olisi ollut kiva hypätä enemmän yli 460:n kisoja EM-kisojen jälkeen, mutta mestaruuden jälkeen kesti hetki kasata itsensä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensi vuonna kisataan MM-mitaleista Budapestissä.

–  Ensi kaudella tavoitellaan lisää 470:n ja 480:n ylityksiä. Nyt en mieti seiväshyppyä kolmeen viikkoon, ja sitten palataan harjoituksiin ja perusasioiden pariin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi