play

Veera Kivirinta nappasi EM-rintauintifinaalissa hopeaa – "Paukkuja kovempiinkin aikoihin"

29-vuotias suomalainen ui EM-hopealle Serbian Belgradissa.

29-vuotias suomalainen ui EM-hopealle Serbian Belgradissa. Kuva: Attila Kisbenedek/Lehtikuva

STT

Veera Kivirinta huipensi tähänastisen urheilu-uransa sunnuntaina Serbiassa otettuaan pitkän radan arvokisojen EM-hopeaa naisten 50 metrin rintauintifinaalissa ajalla 30,65. Loppukilpailun voitti Kivirintaa 0,10 sekuntia ripeämpänä Puolan Dominika Sztandera.

Oululaislähtöinen Kivirinta on aiemmin sijoittunut EM-altaassa parhaimmillaan viidenneksi. Naisten 50 metrin rintauinnin Suomen ennätys pitkällä radalla on Ida Hulkon uima 30,19.

Hulkko oli sunnuntaina EM-loppukilpailun kuudes uituaan altaanmitan aikaan 30,99. EM-pronssia 50 metrin finaalissa ui Ruotsin Olivia Klint Ipsa ajalla 30,90.

Naisten 50 metrin rintauinti ei ole olympiaohjelmassa Pariisin kesäolympiakisoissa heinä-elokuussa. Suomalaisuimareille ei EM-Belgradissa olympiatulosrajoja herunut.

Lahtinen perhosteli EM-jäännöspisteen

Kivirinnan hopea oli Suomen ainoa mitali Belgradin EM-uinneissa. Hän arveli, että värkeissä olisi ollut varaa parempaankin loppuaikaan.

Kivirinta ui lauantaina alkuerissä päivän nopeimman ajan 30,58.

– Ajallisesti en ihan hirveän tyytyväinen ole, sillä tuntuu, että paukkuja on kovempiinkin aikoihin. Semifinaaliuinnissa oli vähän turhan paljon haluja, ja frekvenssit olivat turhan korkeat, Kivirinta kertoi lauantaina tiedotteessa.

Laura Lahtinen oli Belgradissa naisten 200 metrin rintauinnin loppukilpailun kahdeksas eli viimeinen EM-pisteillä ajalla 2.14,03. Euroopan mestaruuden perhosteli Tanskan Helena Rosendahl Bach ajalla 2.07,88.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi