play

Ex-ratamoottoripyöräilijä Mika Kalliolle vaaditaan vankeutta talousrikoksista

Entistä ratamoottoripyöräilijä Mika Kalliota syytetään muun muassa törkeästä velallisen petoksesta.

Entistä ratamoottoripyöräilijä Mika Kalliota syytetään muun muassa törkeästä velallisen petoksesta. Kuva: Kalle Parkkinen

STT-Lehtikuva

Syyttäjä vaatii entiselle ratamoottoripyöräilijä Mika Kalliolle rangaistusta talousrikoksista. Asiaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina.

Syyttäjän mukaan Kallio, 41, on vuonna 2015 tarkoituksellisesti hävittänyt tai muuten luovuttanut omaisuuttaan niin, että on itse tehnyt itsensä maksukyvyttömäksi tai muuten oleellisesti pahentanut omaa maksukyvyttömyyttään. Lisäksi syyttäjä katsoo Kallion salanneen omaisuuttaan tai antaneen muuten harhaanjohtavaa tietoa ulosottoselvityksessä keväällä 2017.

Syyttäjän mukaan Kallio lainasi omistamalleen yhtiölle omia varojaan siten, että yhtiön kirjanpidossa on ilmoitettu yhtiön olevan Kalliolle velkaa yhteensä noin 772  000 euroa. Kallio on sitten myynyt omistamansa yhtiön osakekannan toisen henkilön edustamalle virolaiselle yhtiölle yhteensä kahdeksan euron kauppahinnalla. Syyttäjän mukaan kauppa oli yli 675  000 euroa alihintainen.

Kaupan jälkeen Kallion henkilökohtaisia verovelkoja tuli vireille ulosottoperintään yli 926  000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjän mukaan Kallio on ulosottoselvityksen jälkeen täsmentänyt ilmoitustaan niin, että ennen virolaisyhtiön kanssa tehtyä osakekantakauppaa hän olisikin siirtänyt osan harjoittamastaan sijoitustoiminnasta belizeläiselle yhtiölle.

Syyttäjä katsoo, että kyseessä on ollut valeoikeustoimi tai keinotekoinen järjestely, jolla Kallio on pyrkinyt siihen, ettei hänen omaisuutensa olisi velkojien ja ulosoton ulottuvilla.

Syyttäjä vaatii Kalliolle puolentoista vuoden ehdollista rangaistusta.

Käräjäoikeudelle toimittamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessa Kallio myöntää syytteet. Hän katsoo, että oikeudenmukainen seuraus olisi noin yhden vuoden ehdollinen rangaistus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mika Kallio on viime vuosien menestyksekkäin suomalainen ratamoottoripyöräilijä. Valkeakoskelainen on saavuttanut kolme MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Kallio ajoi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa vuodesta 2001 vuoteen 2020. Kallion uraan tuli kuukausien tauko vuonna 2018 polvivamman takia, mutta hän palasi radoille kaudella 2019 ja sijaisti seuraavalla kaudella Portugalin marraskuisen gp-viikonlopun ajan sairastunutta kuljettajakollegaa.

Kallio on toiminut myös KTM-tallin testikuljettajana.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi