play

Vaihtomies Watkinsista Englannin sankari – viime hetken maali vei EM-finaaliin

Englannin sankariksi nousi voittomaalillaan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Ollie Watkins. Hän tuli vaihdosta peliin 81. minuutilla korvaten joukkueen kapteenin Harry Kanen.

Englannin sankariksi nousi voittomaalillaan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Ollie Watkins. Hän tuli vaihdosta peliin 81. minuutilla korvaten joukkueen kapteenin Harry Kanen. Kuva: AFP / LEHTIKUVA

STT

Englanti eteni loppuotteluun jalkapallon miesten EM-lopputurnauksessa, kun se voitti Dortmundissa pelatussa välierässä Hollannin 2–1. Englanti kohtaa sunnuntai-iltana Berliinissä EM-finaalissa Espanjan, joka voitti tiistaisessa välierässä Ranskan 2–1.

Englannin sankariksi nousi voittomaalillaan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Ollie Watkins. Hän tuli vaihdosta peliin 81. minuutilla korvaten joukkueen kapteenin Harry Kanen. Watkins oli aiemmin pelannut turnauksessa vain 20 minuuttia, alkulohkon toisen kierroksen ottelussa Tanskaa vastaan.

Hollanti sai otteluun loistoalun, kun Xavi Simons paukautti upean maalin 7. minuutilla. Englanti sai kuitenkin tasoituksen vain 11 minuuttia myöhemmin, Kanen viimeisteltyä varsin kevyen oloisesti tuomitusta rangaistuspotkusta. Pilkkutuomio ihmetytti muun muassa englantilaiskommentaattoreita.

Toisella puoliajalla kumpikaan ei maalipaikoilla juhlinut, ja jatkoaika alkoi vaikuttaa jo todennäköiseltä. Watkins iski kuitenkin hienosti, ja englantilaisjuhlat olivat valmiit. Syöttö maalista kirjattiin Watkinsin kanssa samaan aikaan vaihdosta kentälle tulleelle Cole Palmerille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Uskomatonta! Olen odottanut tuota hetkeä jo viikkojen ajan. Tähän tilanteeseen pääsy on vaatinut valtavasti töitä, ja olen kiitollinen saatuani mahdollisuuden. Ja tartuin siihen kaksin käsin, Watkins hehkutti heti pelin jälkeen.

Hollannin valmentaja Ronald Koeman puolestaan ylisti joukkuettaan, vaikka tappio olikin karvas.

–  He tekivät hienon maalin viime hetkillä, sellaista jalkapallo on. Me voimme olla ylpeitä maajoukkueestamme, turnaus oli meiltä hieno, Koeman totesi.

Yhtenä suurimmista suosikeista turnaukseen lähtenyttä Englantia on arvosteltu kisojen mittaan maan kiihkeän jalkapallomedian toimesta, mutta tulokset puhuvat puolestaan ja kertovat myös joukkueen sitkeydestä: neljännesvälierässä Slovakiaa vastaan viime hetken tasoitus ja voittomaali jatkoajalla, puolivälierässä Sveitsiä vastaan voitto rangaistuspotkukisalla, ja nousu tappiolta voittoon välierässä. Ja nyt edessä on maan ensimmäinen arvoturnausfinaali kotimaan ulkopuolella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olen niin ylpeä jokikisestä pelaajastamme. Turnaus on ollut todella vaikea, ja tämä mitä olemme tehneet poissa kotoa, on todella erityistä, joukkueen kippari Kane suitsutti.

Kane kehui myös hänet korvannutta Watkinsia.

–  Ollie on odottanut kärsivällisesti (mahdollisuutta). Ja mikä viimeistely! Olen niin iloinen hänen puolestaan.

Sunnuntaina Kanea ja kumppaneita odottaa kova haaste. Espanja on ihastuttanut kisoissa hienolla pelillä ja voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Jälleen niin älyttömän kova matsi tulossa, tiedämme siitä tulevan todella vaikeaa. Mutta siellä ollaan, finaalissa, vielä yksi ottelu jäljellä tehdäksemme historiaa, Kane sanoi.

–  He ovat näyttäneet todella hyviltä näissä kisoissa. Heillä on mahtava joukkue, jolla riittää aseita. Mielenkiintoista tulee, täydensi Jude Bellingham.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi