play

Yhdysvallat palautti Suomen alle 18-vuotiaat naiset arkeen jääkiekon MM-kisoissa – "Ilman muuta nopeampia kuin kanadalaiset"

STT-Lehtikuva

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten maajoukkue palasi jääkiekon MM-kilpailujen toisessa ottelussaan arkeen. Avausottelussaan Kanadasta yllätysvoiton ottanut Suomi hävisi tänään varhain Suomen aikaa turnausjärjestäjä Yhdysvalloille 0–5.

Madisonissa pelatun ottelun ykköspelaaja oli Yhdysvaltojen hyökkääjä Tessa Janecke, joka teki 2+2 pistettä. Suomen maalilla pelanneelle Hannele Tarkiaiselle kertyi 42 torjuntaa.

Molemmat alkulohko-ottelunsa voittaneen Yhdysvaltojen pelin hallintaa kuvaa, että joukkueen maalivahti Ava McNaughton pääsi 11 torjunnalla.

Kanadan MM-avauksessa 2–0 voittaneen Suomen päävalmentaja Mira Kuisma ei voinut kuin kehua Yhdysvaltojen liikettä kaukalossa. Kahden maalin johdossa Yhdysvallat pääsi päätöserässä iskemään Suomen virheistä ja teki viimeisten viiden minuutin aikana kolme osumaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  He ovat ilman muuta nopeampia kuin kanadalaiset. Yritimme pitää viisikkomme kaukalossa tiiviinä, mutta kolmannessa erässä jouduimme ottamaan riskejä, ja se kostautui, Kuisma kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n verkkosivuilla.

Suomen parhaana pelaajana palkittu Tarkiainen korvasi maalivahtina Kanadaa vastaan nollan pitäneen Emilia Kyrkön.

–  Hän on hyvä pelaaja, hieno persoona ja paras kaverini, Tarkiainen kehui maalivahtikollegaansa Kyrkköä.

Suomi kohtaa MM-turnauksessa A-alkulohkon viimeisessä ottelussaan perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa Ruotsin, joka on hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi