Englanti ja Yhdysvallat pudotuspeleihin – Pulisic maksoi kovaa hintaa maalistaan

Englanti kohtaa neljännesvälierissä Senegalin, joka varmisti jatkopaikkansa 3–1-voitolla Ecuadorista. LEHTIKUVA / AFP

STT-Lehtikuva

Englanti ja Yhdysvallat etenevät pudotuspeleihin jalkapallon miesten MM-kilpailujen B-lohkosta. Englanti voitti tiistai-iltana Walesin 3–0 ja Yhdysvallat Iranin 1–0.

Yhdysvaltojen suurin tähti Christian Pulisic osui Iranin verkkoon ensimmäisen puoliajan lopulla.

Hän loukkasi itseään tilanteessa ja vaihdettiin kentältä tauolla. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan Yhdysvaltojen päävalmentaja Gregg Berhalterilla ei ollut kerrottavaa keskikenttäpelaajan saaman kolhun vakavuudesta.

Toisella puoliajalla Yhdysvallat kesti Iranin myllytyksen ja etenee neljännesvälieriin Hollannin vastustajaksi. Hollanti voitti aiemmin tiistaina isäntämaa Qatarin 2–0 ja on suosikki lauantaina Yhdysvaltoja vastaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Englanti painoi kaasua toisella puoliajalla

Englanti ja Wales pelasivat ensimmäisen puoliajan maaleitta, mutta toisen puoliajan alussa Marcus Rashford laukoi vapaapotkusta 1–0-lukemat. Phil Foden tuplasi johdon pari minuuttia myöhemmin. Rashford karkasi maalintekoon uudestaan reilun tunnin pelin jälkeen ja sinetöi lohkovoiton.

Wales pelasi MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1958, mutta kisamatka Qatariin oli paha pettymys. Joukkue nipisti avausottelussaan 1–1-tuloksella pisteen Yhdysvalloilta, mutta hävisi sitten Iranille ja Englannille. Vain yhden maalin tehnyt Wales jäi lohkon viimeiseksi.