play

Yhdysvaltojen koripallomaajoukkueen tähtisikermä taipui toiseen peräkkäiseen tappioon – "Meillä on vielä paljon asioita käytävänä läpi"

Päävalmentaja Popovichin mukaan Yhdysvaltojen peli näytti jo paremmalta. Lehtikuva/AFP

Päävalmentaja Popovichin mukaan Yhdysvaltojen peli näytti jo paremmalta. Lehtikuva/AFP

STT-Lehtikuva

Yhdysvaltojen miesten koripallomaajoukkueella tulee kiire kääntää kurssinsa, jos joukkue aikoo uusia Tokion kesäolympialaisissa vuoden 2016 olympiakultamitalinsa. Yhdysvallat kärsi maanantaina Las Vegasissa 81–93-tappion Australialle ja hävisi jo toisen ottelunsa putkeen. Viikonloppuna Yhdysvallat hävisi Nigerialle 87–90.

Koripalloliiga NBA:n tähtipelaajia pursuava Yhdysvaltojen joukkue on voittanut kolme edellistä olympiakultaa. Päävalmentaja Gregg Popovichin mukaan kestää aikansa, että tähtipelaajat oppivat tuntemaan toistensa liikkeet ja pelaamaan joukkueena.

–  Mielestäni peli näytti jo paremmalta. Olemme olleet vasta vähän aikaa yhdessä, ja meillä on vielä paljon asioita käytävänä läpi, Popovich sanoi mukaan.

Yhdysvallat väläytti tasoaan vain hetkittäin

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaksinkertainen olympiakultamitalisti Kevin Durant (17 pistettä) ja ensimmäisiin olympiakisoihinsa valmistautuva Damian Lillard (22 pistettä) johtivat Australiaa vastaan joukkoja, kun Yhdysvallat otti 11 pisteen taukojohdon. Australia pääsi kuitenkin johtoon jo kolmannen neljänneksen aikana, jonka se voitti 14 pisteellä.

Australian Patty Mills, Yhdysvaltojen valmentaja Popovichin luottomies NBA-joukkue San Antoniosta, heitti 22 pistettä ja upotti kuusi kolmen pisteen heittoa.

Lillardin mukaan Yhdysvallat ei voi lähteä turnaukseen sillä ajatuksella, että kaikki vain loksahtaisi yhtäkkiä paikoilleen. Niin Yhdysvallat on voinut tehdä joskus aiemmin, kun kilpailu ei ole ollut yhtä kovaa.

–  Se on erilaista nykyään, kun kaikki vastustajan viisikossa ovat NBA-pelaajia. Mutta toisaalta, ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun joukkueen kanttia testataan, Lillard sanoi ESPN:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvallat kohtaa vielä ennen olympialaisia Argentiinan ja Espanjan. Tokion olympialaisten miesten koripalloturnaus alkaa 24. heinäkuuta. Yhdysvallat aloittaa mestaruuden puolustamisen 25. päivä Ranskaa vastaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi