play

Viivi Lehikoisen hylkäys peruttiin 400 metrin EM-kilpailussa, vauhti ei riittänyt loppukilpailuun

Hollannin Femke Bol juoksi eränsä voittoon Turkissa. Vasemmalla Viivi Lehikoinen.

Hollannin Femke Bol juoksi eränsä voittoon Turkissa. Vasemmalla Viivi Lehikoinen. Kuva: Yasin Akgul

STT

Viivi Lehikoisen hylkäys peruttiin naisten 400 metrin kilpailussa sisäratojen EM-kilpailussa Turkissa. Lehikoinen oli matkan välierässään viides ajalla 53,61, eikä yltänyt loppukilpailuun.

Aitajuoksussa viime kesänä SE-vauhtiin yltänyt Lehikoinen ja italialainen Alice Mangione tuuppivat välierässä toisiaan toisen 200 metrin kierroksen alkuvaiheessa, kun radalla ei tuntunut olevan tilaa molemmille. Tuomarineuvosto hylkäsi ensin Lehikoisen, mutta Suomi protestoi ja tuomio peruttiin.

–  Joutui vähän hakemaan paikkaa 200 metrin jälkeen. Se varmaan vei vähän voimia, Lehikoinen kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Lehikoisen erän voitti Hollannin Lieke Klaver ajalla 51,43. Toisessa erässä matkan ME-nainen, Hollannin Femke Bol tyytyi voittoaikaan 52,19. Helmikuussa Bol juoksi hallissa maailmanennätyksen 49,26 ja rikkoi tshekkilegenda Jarmila Kratochvilovan nimissä vuodesta 1982 lähtien olleen halli-ME:n 0,33 sekunnilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lehikoinen uskoi juoksujensa perusteella, että hallikauden sileän 400 metrin juoksut toivat jatkumoa hyvälle viime kesälle. Hän odottaa innolla ulkoratakautta.

–  Näkee, ettei mitään ole pilattu, Lehikoinen sanoi Ylelle.

Aamun alkuerissä Lehikoinen oli kymmenenneksi nopein juostuaan erässään toiseksi ajalla 52,88. Matkan toinen suomalainen Milja Thureson oli alkuerässään viides ja karsiutui jatkosta ajalla 55,82.

Camilla Richardsson jäi 12. sijalle naisten 3 000 metrin finaalissa. Hän alitti toisen kerran urallaan yhdeksän minuutin rajan, sillä ylitti maalilinjan ajassa 8.57,13.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstaina Richardsson juoksi alkuerissä Suomen ennätyksen 8.53,60.

–  Poltin vähän liian paljon bensaa eilen. Ihan ok, tällainen päivä tänään, Richardsson sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän muistutti, ettei kannata olla liian ankara itselleen. Vielä aiemmin talvella hän ei ollut varma kisaamisesta EM-halleissa, mutta Suomen ennätys oli hieno bonus.

Saksalaiset juoksivat kaksoisvoiton, kun Hanna Klein ja Konstanze Klosterhalfen hallitsivat kilpailua. Kleinin voittoaika 8.35,87 on hänen ennätyksensä, ja Klosterhalfen jäi hänestä 0,63 sekuntia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saga Vanninen otteli seitsemänneksi naisten viisiottelussa kerättyään lajeista 4 440 pistettä. Hän jäi ennätyspisteistään 101 pistettä.

Vanninen päätti ottelun 800 metrin juoksussa ennätykseensä 2.20,64.

Viisiotteluun kuuluvat 60 metrin aitajuoksu, korkeus, kuula, pituus ja 800 metrin juoksu. Ottelun belgialainen voittaja Nafissatou Thiam otteli maailmanennätyspisteet 5 055 pistettä. Puolan Adrianna Sulek antoi kovan vastuksen 5 014 pisteellään.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi