play

Karjalaisen livelähetykset: Sarjajohtaja Kajastus kohtaa Nurmeksen Sepot – Sepoilla on viisi oululaispelaajaa entisen liigahyökkääjän johdolla

Kontiolahden Kajastus on aloittanut kautensa 3. divisioonassa viidellä voitolla.

Kontiolahden Kajastus on aloittanut kautensa 3. divisioonassa viidellä voitolla. Kuva: Niko Jouhkimainen

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen suorat ja selostetut urheilulähetykset jatkuvat lauantaina Kontiolahden jäähallista, jossa kohtaavat Kajastus ja Nurmeksen Sepot jääkiekon 3. divisioonan ottelussa. Livelähetys kamppailusta alkaa lauantaina kello 15.50.

Sarjajohtaja Kajastus on aloittanut 3. divisioonan mainiosti, sillä se on voittanut kaikki viisi otteluaan.

– Meillä on yhtenäinen ja sitoutunut ryhmä, joka on motivoitunut harjoittelemaan ja pelaamaan. Joukkue on tehnyt hyvää pohjatyötä jo aiempina vuosina, Kajastuksen valmentaja Juha Lappalainen kehuu.

Kajastus yllätti sarja-avauksessa lohkon suosikin PeTon 5–4, ja tahti on ollut voitokasta senkin jälkeen.

Kontiolahtelaisjoukkueen pelaajista Jere Paananen on viidentenä pistepörssissä viiden ottelun tehoilla 4+9=13.

– Mukana on sekä kokemusta että nuoria. Meillä on tasainen ryhmä, ja kaikki ovat pelanneet hyvin, Lappalainen kiittelee.

Sarjanelonen Nurmeksen Sepot on aloittanut kauden kolmella voitolla ja kahdella tappiolla.

Seppojen riveissä on pelannut alkukaudesta kaksi ottelua entinen Mestis-hyökkääjä ja liigakokemustakin Kärpistä omaava Kristian Kangas, 30. Oulun Kärppien kasvatti on viilettänyt urallaan Mestiksessä Peliitoissa, SaPKossa, Hermeksessä, RoKissa ja Hokissa.

Kangas piti taukoa pelaamisesta edelliset kaksi kautta. Nyt hän on tehnyt alkukaudesta tehot 1+4=5.

Kankaan lisäksi Sepoissa pelaa myös neljä muuta Oulussa asuvaa jääkiekkoilijaa: Anssi Ronkainen, Henri Lehtosaari, entinen Mestis-puolustaja Janne Pälve ja entinen Mestis-hyökkääjä Harri Pälve. He päätyivät Seppoihin seuran joukkueenjohtaksi viime kaudella liittyneen Jukka Hynysen kautta. Hynynen toimi aiemmin vetäjänä Sotkamon Kiekossa ja Vuokatti Team Sportissa.

– Meillä oli siellä samanlainen systeemi, kun omalta kylältä ei löytynyt riittävästi pelaajia. Haluan, että pärjäämme, ja nyt samoja oululaispelaajia on siirtynyt Seppoihin, Hynynen kertoo.

– Kangas oli jutellut kesällä Lehtosaaren kanssa ja halusi myös mukaan. Kristian on ollut pari viikkoa sairaana, eikä pelaa lauantaina. Lisäksi oululaispelaajat matkustavat lähinnä kotiotteluihin ja Nurmeksen lähellä oleviin vieraspeleihin, kun välimatka on niin raju Oulusta käsin, Hynynen selvittää.

Jaakko Määttä (oik.) on kuulunut Seppojen tehopelaajiin. Kuva lokakuussa pelatusta ottelusta Kiuruveden Kiekkoa vastaan.

Jaakko Määttä (oik.) on kuulunut Seppojen tehopelaajiin. Kuva lokakuussa pelatusta ottelusta Kiuruveden Kiekkoa vastaan. Kuva: Marko Haverinen

Hynynen korostaa, että Sepoissa on turvauduttu muualta saapuneisiin pelaajiin pakon edessä.

– Meitä kiinnostavat myös oman alueen pelaajat, mutta koska olen Kainuusta, niin minulla ei ole kontakteja esimerkiksi Joensuun seudulle. Sekin voi vaikuttaa pelaajien saamiseen, että olemme hävinneet paljon edellisvuosina.

Seppojen oululaisvahvistukset ovat mukana ainoastaan otteluissa, mutta ovat kuuluneet joukkueen parhaisiin pistemiehiin. Seppojen paidassa ovat vierailleet myös Jokipoikien A-nuorista tulleet Toni-Wille Immonen, slovakialainen Juraj Pokorny ja Santeri Schroderus.

– Lisäksi on pari matkapelaajaa Kuopiosta, jotka tulevat viikonlopuksi kotiseudulle Nurmekseen. Kokoonpanomme saattaa jäädä valitettavan kapeaksi etenkin vieraspeleissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime sunnuntaina Sepot kukisti Hurtat 5–2 Lieksassa 435 katsojan edessä.

– Se oli historiallista, sillä Sepot ei ollut voittanut koskaan aiemmin Hurttia Lieksassa.

Hynynen toivoo, että Sepot saisi viimein menestyskauden tänä talvena.

– Joukkueessa on paljon pitkän linjan seppolaisia, ja tavoitteena on tarjota heillekin mahdollisuus pärjätä, Hynynen summaa.

Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • Lauantai 4.11. Kajastus–Sepot jääkiekon 3. divisioonaa klo 16. Selostajana Mikko Holopainen ja kommentaattorina Markus Väänänen.

  • Lauantai 11.11. PoU–Kajastus jääkiekon 3. divisioonaa klo 16. Selostajana Pauli Savenius ja kommentaattorina Lauri Heinonen.

  • Lauantai 18.11. Ampumahiihdon gp-kisat Kontiolahdella, pikakisa klo 11

  • Sunnuntai 19.11. Ampumahiihdon gp-kisat Kontiolahdella, pikakisa klo 11

  • Lauantai 25.11. OoKoo–PoU jääkiekon 3. divisioonaa klo 16.

  • Lauantai 2.12. Crossfitin Kipinäkisa Joensuussa CrossFit Pajalla.

  • Lauantai 9.12. Sepot–PeTo jääkiekon 3. divisioonaa klo 15.

  • Perjantai 15.12. LeBa Old Boys–Coach Team salibandyn 2. divisioonaa klo 18.30.

  • Lauantai 16.12. PeTo–OoKoo jääkiekon 3. divisioonaa klo 16.

Lähetykset ovat Karjalaisen tilaajien nähtävissä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi