play

Karjalaisen livelähetykset: Jokkiksen EVK-liigan kisoissa kaasuttelee viikonloppuna Ylämyllyllä 15 joukkuetta

Jokamiehenluokan EVK-liiga on kisattu perinteisesti syksyisin Ylämyllyn radalla. Tapahtumaa ei järjestetty viime vuonna vaan se siirrettiin keväälle 2024. Kuva tapahtumasta vuodelta 2021.

Jokamiehenluokan EVK-liiga on kisattu perinteisesti syksyisin Ylämyllyn radalla. Tapahtumaa ei järjestetty viime vuonna vaan se siirrettiin keväälle 2024. Kuva tapahtumasta vuodelta 2021. Kuva: Timo Uimi

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen urheilun livelähetykset jatkuvat tulevana viikonloppuna autourheilusta ja jokamiehenluokan EVK-liigasta. Joensuun Urheiluautoilijoiden järjestämä perinteikäs joukkuekisa ajetaan tänä vuonna Ylämyllyn moottoriradalla syksyn sijasta keväällä.

Keväinen ajankohta on osoittautunut hyväksi EVK-liigalle, sillä mukaan on ilmoittautunut 15 joukkuetta eli noin 140 kuljettajaa ja tapahtuma pystytään ajamaan kaksipäiväisenä.

– Autoja on paremmin käytettävissä alkukaudesta kuin kesän viimeisissä kisoissa. Lisäksi keväällä on pidempään valoisaa ja paremmat kelit. Uudesta ajankohdasta on tullut positiivista palautetta, JoeUA:n puheenjohtaja Mika Väänänen kertoo.

– Väkeä tuli enemmän kuin viimeksi, joten suunta on oikea. Toki olisimme toivoneet mukaan vieläkin enemmän osallistujia.

EVK-liigassa kisajärjestäjät valmistautuvat samalla kesäkuun lopun isoon tapahtumaan. Jokkiksen SM-kisat palaavat 29.–30. kesäkuuta Ylämyllyn radalle 23 vuoden tauon jälkeen, ja myös niistä kisoista on nähtävissä suorat ja selostetut lähetykset Karjalaisen verkkosivuilla.

– Tavoitteena on saada SM-kisoihin paikalle 250 kuljettajaa. Pitkästä aikaa täällä ajettavat kisat ovat merkittävä kohokohta myös monelle paikalliselle kuskille, Väänänen tietää.

EVK-liigassa voittoa jahtaavat etenkin edelliskerran mestari Sotkamon Porakaivo Team ja tähän vuoteen nimekkäiden kuskien myötä panostanut Joensuun Urheiluautoilijoiden Valolux Racing Team.

– Myös 90's Boyss ja JoeUA:n Koneasennus Karvonen Team ovat kovia voittotaisteluun. Luvassa on tasokkaampi kilpailu kuin edellisellä kerralla ja mukana on laadukasta kalustoa, Väänänen näkee.

JoeUA:n joukkueista EVK-liigaan osallistuvat myös SJ-Huolto Racing Team ja Team Veljekset Salo, joka on ainoana joukkueena ollut mukana jokaisessa EVK-liigan kilpailussa. Tulevan viikonlopun EVK-liiga on historian 17:s.

EVK-liigan kisajärjestelyihin osallistuu noin 200 talkoolaista.

Livelähetykset: Tulevia urheilulähetyksiä Karjalaisen verkkosivuilla
  • Lauantai 25.5.: Jokamiehenluokan EVK-liiga Ylämyllyn moottoriradalla klo 11. Selostajana Heikki Rasanen ja kommentaattorina Vesa Hirvonen / Janne Asikainen.

  • Sunnuntai 26.5.: Jokamiehenluokan EVK-liiga Ylämyllyn moottoriradalla klo 10. Selostajana Heikki Rasanen ja kommentaattorina Vesa Hirvonen / Janne Asikainen.

  • Sunnuntai 9.6.: Frisbeegolfin Pohjois-Karjalan avoimet, finaalikierros Lykynlammella.

  • Perjantai 28.6. Voimamiesten ja jokkiskuskien ennakkotilaisuus Ylämyllyn moottoriradalla.

  • Lauantai 29.6. Jokamiehenluokan SM-kisat Ylämyllyn moottoriradalla.

  • Sunnuntai 30.6. Jokamiehenluokan SM-kisat Ylämyllyn moottoriradalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi