play

Hakola ja Lepistö ratkaisivat mestaruutensa SM-hiihdoissa "strategialla" – Kyllönen ja Alakoski ylivoimaiseen voittoon naisten pariviestissä

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö (oik.) tuulettivat miesten parisprintin perinteisen hiihtotyylin mestaruutta Vantaan SM-hiihdoissa.

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö (oik.) tuulettivat miesten parisprintin perinteisen hiihtotyylin mestaruutta Vantaan SM-hiihdoissa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Jämin Jänteen Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö hiihtivät sunnuntaina ylivoimaiseen mestaruuteen Vantaan SM-hiihtojen pariviestissä. Hakola pukkasi perinteisen hiihtotavan kilpailussa toisella hiihtovuorollaan kärkiryhmältä karkuun, eikä kaksikko enää luopunut paikastaan.

–  Kilpailu ratkesi meidän hyvään strategiaan. Noin se oli suunniteltu, Hakola vakuutti.

Hetkeä myöhemmin Hakola paljasti, että strategia oli kovin elävää mallia.

–  Viikko sitten sanoin, että kaikki kolme hiihtovuoroa täysiä. Toissa päivänä, että kaksi vetoa täysiä. Aamulla ehdotin, että jos vetäisin vain loppusuoran täysiä, Hakola jatkoi.

Lepistö pyrki taktiikkapalavereissa järjen ääneksi.

–  Kieltelin, ettei Rise tekisi irtiottoa ainakaan ekalla vuorolla, mutta Risen taktiikka tämäkin oli. Itse ajattelin, että hän olisi tehnyt saman liikkeen vasta ankkuriosuudella, Lepistö jatkoi strategiasta.

Mestarikaksikon yhteistyö on ulottunut myös harjoituksiin. Molemmat tähtäävät loppukaudesta ennen muuta Lahden maailmancupin 20 kilometrille.

–  Olemme tehneet Risen (Hakola) kanssa sitä varten pari yhteistreeniä Lahdessa, Lepistö kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miro Karppanen ja Ville Ahonen ottivat hopean Imatran Urheilijoille. Karppanen hiihti maaliin vajaan 20 sekunnin päässä voittajasta ja reilut kaksi sekuntia ennen kolmanneksi sijoittunutta Puijon Hiihtoseuraa, jonka väreissä kilpailivat Valtteri Pennanen ja Iivo Niskanen.

–  Ankkuriosuudella vähän pelotti, kun huomasin vikassa laskussa, että Iivo on suhteellisen lähellä, Karppanen tunnusti.

–  Mutta maalissa oli hyvä fiilis, kun Iivo ei päässyt stadionilla tasurilla ohi.

Niskanen kertoi olevansa tyytyväinen pronssiin, joka oli joukkuetoveri Pennaselle uran ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali.

–  Pari hiihti hyvin, Niskanen kiitteli.

Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski ja Anne Kyllönen (oik.) kiskaisivat komean kaulan kilpakumppaneihin ja varmistivat mestaruuden.

Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski ja Anne Kyllönen (oik.) kiskaisivat komean kaulan kilpakumppaneihin ja varmistivat mestaruuden. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Naisten pariviesti ratkesi Anne Kyllösen ensimmäisellä hiihtovuorolla. Hän hiihti yhdessä Anni Alakosken kanssa mestaruuden Kainuun Hiihtoseuralle lähes puolen minuutin turvin.

–  Parasta tässä oli juuri se, että voitto tuli ylivoimaisesti, maanantaina Pohjois-Amerikan kiertueelle suuntaava Kyllönen naurahti.

–  Ihmettelin, kun jo ensimmäisellä vedolla tuli isoja eroja. Ajattelin sitten jatkaa samaan tapaan mahdollisimman pitkään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyllösellä on ennestään useampia mestaruuksia, mutta Alakoski sai ensimmäisen SM-kultansa.

–  Ensimmäinen kulta maistuu hyvältä. Hopeaa ja pronssia minulla jo oli yhdessä Annen kanssa, Alakoski vahvisti.

Alakoski sairasteli vuodenvaihteessa. Nyt paras kunto alkaa löytyä, joten hän uskalsi odottaa pariviestistä mestaruutta.

–  Oli tunne, että kulta voisi olla meidän, jos kaikki menee putkeen, Alakoski kertoi.

Alakoski odottaa kuntonsa terävöityvän edelleen kohti Lahden maailmancupia ja siellä perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin kilpailua.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi