play

Kuuntele tuore Aitiopaikalla-podcast: Kiteen Pallon konkarivahvistus Paavo Pelto, 39, tunnetaan myös laskuvarjohyppääjänä – "Olin hurjapää nuorena"

Jarmo Sieviläinen

Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastissa perehdytään alkavaan pesäpallokauteen Kiteen Pallon konkarivahvistuksen Paavo Pellon, 39, kautta. Pellon kanssa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Jarmo Sieviläinen ja Jani Leinonen.

Pattijoen Urheilijoista KiPaan siirtynyt Pelto kertoo podcastissa siirtonsa ja pelaajauransa jatkumisen taustat sekä ruotii pelaajauransa vaiheita ja käännekohtia. Ohjelmassa käydään myös läpi, millaista on olla nuorempien kipalaisten joukossa ja millainen on hänen roolinsa joukkueessa.

Ohjelmassa perehdytään myös Pellon erikoiseen harrastukseen. Pelto on harrastanut laskuvarjo- ja basehyppyjä.

– Kai sitä olin hurjapää nuorena. Kun omat lapset syntyivät, niin koin, että panokset ovat jo liian isot, kun kyse ei ole vain itsestäni, joten jätin ne hommat pois. Hypin aikoinaan muun muassa Seinäjoen Lakeuden ristiltä sekä isoja vuoria Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Vuonna 2011 Nurmon Jymyssä pelannut Paavo Pelto saapui Superpesiksen otteluun laskuvarjolla.

– En ollut kovin innokas siihen. Kun muut lämmittelivät, niin menin lentokentälle ja saavuin sieltä pesäpallokentälle ja suoraan peliin aivan jäässä. Meillä eivät ottelut menneet silloin kovin hyvin, niin haluttiinko sitten ihmisiä jollakin verukkeella katsomoon.

Paavo Pelto avaa ohjelmassa myös heittokammoaan, josta hän kärsi aiemmin urallaan.

– Heitin muutaman kerran ohi eräässä pelissä, mikä meni pään sisään. Otin liikaa ajattelua mukaan yksinkertaiseen suoritukseen, jonka osasin tehdä automaattisesti vaikka silmät kiinni. Olihan se vaikeaa aikaa, enkä kertonut asiasta kenellekään, vaikka se paistoi läpi. Heittokammo poistui vähitellen, kun kausi loppui ja pääsin harjoittelemaan ja heittämään talvella ilman miettimistä. Otti vuoden, että sain sen niin taka-alalle, ettei se enää vaikuttanut, Pelto kertaa ohjelmassa.

Podcastin loppuosuudessa puidaan alkavan Superpesis-kauden voimasuhteita sekä ajankohtaisia plussia ja miinuksia urheilusta.

Kaikki Aitiopaikalla-ohjelman jaksot ovat kuunneltavissa verkossa osoitteessa karjalainen.fi/podcast, ja ohjelmat löytyvät myös Spotifysta.

Uudet jaksot julkaistaan aina keskiviikkoisin. Nostoja ohjelmasta on kuunneltavissa Karjalainen Sykkeessä keskiviikkoisin kello 15–16.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi