Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Kotimaa

Pannaanko tämä pussiin? - Muovikassien määrää ollaan vähentämässä

  • Karjalainen
Muovikasseja korvaamaan on esimerkiksi Seppälän myymälöissä otettu käyttöön Papticin puusta tehtyjä ostoskasseja. Joensuun Seppälään ne tulevat piakkoin. Muovikasseja korvaamaan on esimerkiksi Seppälän myymälöissä otettu käyttöön Papticin puusta tehtyjä ostoskasseja. Joensuun Seppälään ne tulevat piakkoin.
Keskimäärin 55 muovikassia vuodessa. Sen verran suomalainen kuluttaja käyttää muovisia kantokasseja, arvioidaan Kaupan liitosta. Euroopan unionin pakkausjätedirektiivimuutoksen myötä muovikassien määrää ollaan vähentämässä. Suomessa kulutus on alkainen muihin EU-maihin verrattuna. Muovikassien kulutusta hillitsee muun muassa se, että niistä on päivittäistavarakaupoissa maksettava.

Täysmuovittomuuteen ei Suomessa olla vielä valmiita, toteaa Suomen ympäristökeskuksen erikoissuunnittelija Hanna Salmenperä.

Muovikasseista luopuminen edellyttäisi korvaavien materiaalien tuotekehittelyä. Paperi- ja kestokassit riittäisivät korvaamaan ostosten kantamiseen tarkoitetut muovikassit, toisin on jätehuollossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Meillä on vakiintunut järjestelmä, että ostoskasseja käytetään vielä lopuksi jätepusseina. Jätteitä ei voi vain ämpäristä kaataa isoihin astioihin hygieenisyyssyistä. Tarvitaan korvaajia, jotka ovat solmittavissa eivätkä repeydy.

Lue lisää maanantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa