Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Kokkaa&Soppaa

Pankkimies tv-kokkina

  • Karjalainen

Media

Juuan Osuuspankin yhteyspäällikkö Esko Parikka sai Thaimaan-matkallaan kuulla, että veli vaimoineen oli ilmoittanut hänet 60-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Kokkaa ja soppaa -ohjelmaan vieraaksi. Yllätys oli Parikalle mieluinen.

– Kokkailen kotonakin. Kaikenlaista uuttakin tulee kokeiltua.

Parikka on työskennellyt Juuan Osuuspankissa 40 vuotta. Sinä aikana pankkityö on muuttunut paljon. Pankkiasiat hoidetaan yleensä sähköisesti.

– Joskus meillä oli vähän alle 10 henkeä tiskin takana. Nyt on enää yksi tai kaksi.

Jotkut sentään haluavat vielä hakea uuden pankkikorttinsa pankista, kun eivät uskalla antaa sitä postin kuljetettavaksi.

– Jonkun verran laskun maksajiakin käy, varsinkin nyt, kun maksuautomaattia ei kylällä enää ole.

Yhteydenpito asiakkaisiin ja asiakkailta pankkiin käy pitkälti sähköpostilla. Asiakastapaamisiin sovitaan aika. Parikan työura on pankkialalla siinä mielessä hieman erikoinen, että hän on pysynyt koko ajan samalla paikkakunnalla. Parikka ei ole nähnyt syytä lähteä pankkikonttoreita työn perässä kiertämään.

Hän on viihtynyt Juuassa hyvin. Harrastukset pitävät vireänä.

– Jalkapalloilu, rumpujen soittaminen ja kesämökki Pielisen rannalla, Parikka listaa.


Jalkapalloa Parikka on pelannut aikanaan itse 3. divisioonassa. Tanssiorkesteri taas vei häntä keikoille 70–80-luvuilla.
– Nyt toimin Palloliiton Itä-Suomen piirihallituksen puheenjohtajana. Soittamisenkin olemme aloittaneet Suomirock-kokoonpanolla uudelleen. Lauteille noustaan ensi kesänä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa