play

Klassista ja puhdasta poppia

Vihreä maa

Vihreä maa

Toimitus

Vihreä maa
Vastasyntynyt
Pihkalevyt

Joensuulaisen Vihreän maan musiikki on klassista ja puhdasta popmusiikkia. Kaiken taustalla raikaa Beatles, tuoreempi ja kotimainen verrokki voisi olla vaikka Egotrippi ja hetkittäin Tehosekoitinkin.
Vastasyntynyt on hienosti sovitettu ja tuotettu levy. Pitkään mietin, miksi levy kuulostaa niin raikkaalta. Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että levyllä soi viiden hengen pop-rockyhtye. Rummut, kitarat, basso, piano ja laulu. Taustalla eivät pauhaa sinfonia-orkesterit tai lapsikuorot, missään ei säksätä rumpukone tai yliviileä tietokone. Totta kai raitoja on enemmän kuin soittimia, mutta levyn äänimaisema on silti puhdas ja selkeä.
Puhdasverinen poplevy, ja vielä bändilevy samassa rahassa. Vieläkö niitä tehdään? Näköjään, ja hyvä niin.
Levyn kruunaavat paikoin hienosti lauletut ja Tatu Kaihuan laulun ajoittaisia heikkouksia ja hapuiluita paikkaavat taustalaulut. Niitä lisää.
Tasavahvalta levyltä esiin nousee Pieni musta kirja -kappale, jonka kosketinriffi klassisisen musiikin lainoineen on loistava ja tummäsävyinen biisi muutenkin hyvä vastavoima muuten niin aurinkoisena rullaavalle popille. Myös Erolaulu ja Valvoja vakuuttavat.
Olli Sorjonen