Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Musiikki

Uusi Nightwish-rumpali: En miettinyt kutsua kahta kertaa

  • Karjalainen

Nightwishin alkuperäinen rumpali Jukka Nevalainen on kärsinyt pitkään univaikeuksista ja on joutunut jättämään ainakin toistaiseksi tutun yhtyeen.

Niinpä Nightwishin uudella levyllä ja kohta alkavalla kiertueella rumpupatterin takana nähdään ihan uusi mies. Rumpuja takoo kokenut vaasalainen rumpali ja rumpujen soiton opettaja Kai Hahto, 41.

- Saatiin bändiimme hieno soittaja. Kai on ihmisenä todella miellyttävä. Hänen kanssaan on ollut aivan mahtavaa työskennellä, Tuomas Holopainen kehuu uutta rumpalia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ihan tuntemattomuudesta uutta rumpalia ei ole bongattu. Kai Hahto on tuttu mies Nightwishin ympyröissä jo aiemmilta ajoilta.

- Kymmenisen vuotta olen pojat tuntenut. Ainoa, jota en ennestään tuntenut, oli laulaja Floor Jansen, Kai Hahto (kuvassa) sanoo.

- Tähän hommaan oli helppo hypätä mukaan, kun tuntee porukan, tuore rumpali jatkaa.

Hahto on ollut muun muassa rumputeknikkona Nightwishin kiertueilla virittelemässä Jukka Nevalaisen rumpuja ja antanut tälle myös rumputunteja etenkin ennen edellistä Nightwish-levyä, kun Nevalaisen piti omaksua yhden kappaleen verran jazzrumpalin soittotapa.

Itse asiassa Jukka Nevalainen oli se, joka ensimmäisenä otti yhteyttä Hahtoon, kun hänen oma terveytensä alkoi pettää. Nevalainen soitti vaasalaisrumpalille ja pyysi tätä valmistautumaan uuteen tehtävään.

- Jukka soitti mulle varoituspuhelun ja käski olemaan valmiudessa. Hän kertoi ensin, ettei ehkä pysty soittamaan edes tulevalla levyllä saatikka sitten kiertueella.

Kun asian laita Kai Hahdolle tosissaan valkeni, hän hyppäsi junaan, lähti Kiteelle ja opetteli muutaman päivän ajan uutta Nightwish-materiaalia.

- Yllätyksenähän tämä työ Nightwishissa sitten loppujen lopuksi tuli. Ja kun työhön kutsuttiin, niin en miettinyt kahta kertaa. Ajattelin, että jos minä en lähde poikia auttamaan, niin kuka sitten.

Nightwishin uusi albumi Endless forms most beautiful ilmestyy ylihuomenna perjantaina.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa